Quick Charge 4.0 moc rozšířený není: Qualcomm zveřejnil seznam telefonů

quick charge 4.0 razer

Quick Charge 4.0 byl poprvé představen na konci roku 2016, jenže podpora od výrobců je zatím tristní. Dokonce i nejnovější vlajkový model Samsung Galaxy S9 používá starší Quick Charge 2.0. Kolik telefonů tedy v tuto chvíli podporuje Quick Charge 4.0?

Oficiálně najdeme Quick Charge 4.0 jen na jednom telefonu

Většina telefonů, které přichází s čipsetem od Qualcommu, používá i jejich technologii pro rychlé nabíjení. Není to ale pravidlem, například Pixel telefony od Google používají USB-PD, OnePlus pak třeba Dash Charge. V technologiích rychlého nabíjení je tak docela zmatek a nepomáhá tomu ani fakt, že výrobci používají u svých telefonů různé verze Quick Charge. Většina telefonů má nyní Quick Charge 3.0, někteří dokonce i Quick Charge 2.0. Verze 4.0 je přitom už rok stará.

quick charge 4+

Qualcomm nyní zveřejnil oficiální seznam telefonů, které právě tuto poslední technologii oficiálně podporují. Jde opravdu o „dlouhý seznam“. Najdeme v něm totiž jen Razer Phone. Nic jiného, Qualcomm rovněž z nějakého důvodu opomenul ZTE Nubia Z17, která by také měla mít poslední technologii rychlého nabíjení, alespoň podle vyjádření výrobce. Nedávno byl také odhalen telefon CAT S61, který podporuje Quick Charge 4.0 Dalším telefonem, který by mohl na seznam brzy přibýt, je LG G7, takže do konce roku se snad dočkáme větší podpory.

A v čem je QC4 vylepšen? Hlavně přináší rychlejší nabíjení, a to až o 20 procent a také by mělo být o 30 procent efektivnější. Rovněž má nové ochranné mechanismy.

Zkoumáte při koupi telefonu technologii rychlého nabíjení?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)