Ukládejte si poznámky jako notifikace s aplikací Notin

Ukládejte poznámky jako notifikace s aplikací Notin

Aplikace Notin je v obchodě Google poměrně nová a umožní vám dělat si poznámky a ukládat je jako notifikace přímo v notifikační liště. Zajímá vás, proč zvolit právě tuto aplikace a ne například Evernote nebo Google Keep? Čtěte dál.

Rychlé a přehledné notifikace, v tom je hlavní výhoda

K archivaci poznámek nebo úkolů slouží na Google Play kvanta všelijakých aplikací. Nedávno jsme v seriálů Nejnovější aplikace z Google Play upozornili na aplikaci Notin, sloužící k vytváření rychlých poznámek. Využijete ji především v případech, kdy si potřebujete vytvářet ty nejjednodušší poznámky a nechcete instalovat zbytečně příliš komplexní aplikaci.

Od aplikací, jako jsou například Evernote, Google Keep nebo Do It (Tomorrow) se liší především svou jednoduchostí a přehledností. Notin zabírá okolo 5 MB a splní přesně to, k čemu byla naprogramována. V aplikaci Notin – notes in notification ukládáte totiž své poznámky či úkoly přímo do notifikační lišty. Máte je proto vždy, když z kapsy vytáhnete a odemknete telefon, na očích. Proto se vám málokdy stane, že na některou z nich zapomenete.

Vytvoření notifikace je jednoduché

Zadávání nových poznámek je rychle a jednoduché. Ikonu aplikace Notin si můžete umístit na ploše na místo, kde k ní budete mít rychlý přístup. Poté stačí na aplikaci klepnout a objeví se lišta, kde zadáte text poznámky. Pomocí velkého černého tlačítka „+“ ji následně připnete do notifikační lišty.

Každá notifikace se vám objeví na horní liště v podobě malé bílé a kulaté ikonky s malým písmenem „n“ uprostřed a tak vidíte počet vašich úkolů. Nevýhodou, nemusí se ovšem objevit na všech zařízeních, je to, že lišta vám zobrazí maximálně 3 ikonky. Pokud si uděláte například 4 nebo více poznámek, sdružuje všechny do jedné.

Problém tedy nastává především v tom, když jednu notifikaci chcete pomocí swipnutí doprava odstranit a odstraníte tak rázem všechny. V případě, že máte pouze tři notifikace, vše se vám zobrazuje standardně a mazat je můžete po jedné. Tento neduh však lze vyřešit rozkliknutím malé šipky u nápisu „notin“. Poté se vám jakoby rozbalí celá nabídka notifikací a můžete je odstraňovat jednotlivě. Nicméně proces se tak zbytečně trochu komplikuje.

Závěr

Aplikace funguje bezvadně pro rychlé poznámky, které chcete mít neustále celý den na očích. Je to nová aplikace, a proto od ní nemůžeme čekat plnou profesionalitu, nicméně stále je co vylepšovat. Zdá se, že aplikace Notin na trochu starších telefonech nefunguje zcela plynule a občas se trochu zadrhává. Vývojářské studio Lazy Ninja by v budoucnu ještě případně mohlo přidat k poznámkám i zvuková upozornění.

notin - notes in notification
notin - notes in notification

Jakou aplikaci používáte pro tvorbu poznámek?

Radek Toman
O Autorovi - Radek Toman

Býval dobrým školitelem jednoho nejmenovaného elektra, ale namísto toho, aby využili jeho znalosti, zabili vášeň k elektru, kterou miloval. Obviněn ze zrady nyní projíždí Světem… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)