OnePlus One dostává neoficiální cestou první build Androidu 7.0 Nougat

OnePlus One – Android 7.0 Nougat – náhleďák

OnePlus One je jedním z legendárních telefonů. Jako jeden z mála smartphonů obdržel oficiální podporu operačních systémů CyanogenOS, OxygenOS, HydrogenOS, MIUI 7, Sailfish OS a dokonce i Ubuntu. K tomu všemu je ve vývojářské komunitě k dispozici mnoho dalších neoficiálních portů, které postavili nadšenci a zapálení fanoušci. No a nyní, jen pár dní po oficiálním vydání Androidu 7.0 Nougat si můžete být jisti, že v nějaké formě brzy dorazí veřejné sestavení v některé ze svých podob, byť již neoficiální cestou.

OnePlus One je u vývojářů oblíbený

Na vývojářském fóru XDA-Developers se totiž objevil první neoficiální build Androidu 7.0 pro tento smartphone. Build zatím slouží spíše jen jako ochutnávka Nugátu, než jako náhrada systému pro každodenní použití. Tedy, on by se již teoreticky jako každodenní systém použít dal, protože na něm všechny klíčové funkce šlapou jak mají, kdyby ovšem build neobsahoval chyby grafického hardwaru, které znemožňují například používání fotoaparátu.

S instalací nespěchejte

V tuto chvíli ještě rozhodně nemá smysl instalovat první experimentální build. Sami sice výše uvádíme, že většina funkcí je v pořádku, ale pokud vám nejde opravdu jen o ochutnávku systému, je zbytečné se s tím namáhat. Stačí totiž, aby se nějaká drobná chyba stala překážkou a rázem je jí celý systém.

Komunita tedy zase ukázala, že umí pracovat mnohem rychleji a pružněji než sami výrobci. Jste také majitelem OnePlus One? A budete někdy v budoucnu instalovat neoficiální verzi nového Androida?

Zdroj: xda-developers.com.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)