OnePlus 5 a 5T mají novou aktualizaci. Je tu ale jeden velký háček

oneplus 5t aktualizaci

Telefony OnePlus 5 a 5T mají problém s přehráváním streamovaného obsahu. Ve službách jako je Netflix nebo třeba Amazon Video si můžete filmy a seriály pustit maximálně v SD. Telefony totiž nemají pro přehrávání HD obsahu potřebné certifikáty. Společnost již vydala aktualizaci, jenže je tu problém. Aktualizaci musí provést přímo OnePlus.

Pro novou OnePlus aktualizaci musíte telefon poslat zpátky společnosti

Konkrétně jde o certifikaci Widevine L1, tu vyžaduje velká většina streamovacích společností k přehrávání videa v HD. Jelikož na ni ale OnePlus „zapomnělo“ při vývoji, tak jej musí nyní pomocí aktualizace do telefonu dostat. Certifikát se ale musí do telefonu instalovat přes zabezpečený počítač, aktualizace tak kvůli tomu nemůže normálně vyjít online.

Netflix

To znamená, že pokud chcete HD streamování videí na OnePlus 5 nebo 5T, tak musíte telefon odeslat zpátky do společnosti. Během jednoho pracovního týdne vám do něj OnePlus certifikát nahraje a pošle zpátky. Poštovné bude platit OnePlus v USA, Evropě, Indii a Číně. Z ostatních kontinentů a zemí si musí zákazník hradit poštovné sám. Jde tak o další komplikaci, která se v posledních měsících točí kolem OnePlus.

[aps_product_sz id=“443430″]

[aps_product_sz id=“480210″]

Poslali byste zpátky svůj telefon výrobci, aby mohl nainstalovat novou aktualizaci?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)