TOPlist

Má Nexus 5X problém? Při nabíjení uživatelům špatně reaguje na dotyk

nexus 5X

Nexus 5X je menší z obou letošních telefonů pod taktovkou Googlu, za jehož výrobou stojí jihokorejská společnost LG. Tato dlouho očekávaná novinka se na náš trh sice dostala teprve nedávno, v jiných koutech světa je však na pultech obchodů již delší dobu. A právě ze zahraničí přichází od uživatelů hlášení o problémech s odezvou na dotyk během nabíjení.

Problém se některým majitelům projevuje při nabíjení prostřednictvím originální USB-C nabíječky a kabelu a s vysokou pravděpodobností je způsoben špatným uzemněním. Problém se například neprojevuje, pokud telefon uživatel nabíjí prostřednictvím USB-A nabíječky s redukcí na USB-C.

Potíže s ovládáním svého Nexusu 5X hlásí především majitelé, jejichž telefon byl vyroben v září a část majitelů v říjnu vyrobeného přístroje. Měsíc výroby svého telefonu zjistíte pohledem na jeho sériové číslo (S/N). To naleznete například na krabičce. Pokud sériové číslo začíná 509 – byl telefon vyroben v září, 510 značí výrobu v říjnu a 511 v listopadu.

Na našem redakčním telefonu Nexus 5X se problém s dotykem při nabíjení neprojevil. Otázka také zní, zda se do ČR nějaké balení z postižené várky dostal. Jeho prodej u nás byl totiž zahájen se zpožděním oproti velkým světovým trhům.

Setkali jste se u svého Nexus 5X s daným problémem při nabíjení?

 

Zdroj: PhoneArena.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)