MIUI 9 bude poslední aktualizace pro 7 Xiaomi telefonů

miui-9-xiaomi-telefony-posledni-aktualizace

Při představení nové nadstavby MIUI 9 prozradilo Xiaomi i to, že se dostane na většinu telefonů, a to i ty starší. Tím krokem čínská společnost rozhodně překvapila. Nicméně vše netrvá věčně. Pro celkem 7 telefonů Xiaomi je MIUI 9 poslední aktualizace.

MIUI 9 je pro 7 telefonů poslední aktualizace

Během uvedení MIUI 9 se výrobce chlubil, že novou nadstavbu přinese pro více než 30 zařízení, a to i na takový model Mi 2 z roku 2012. Ale právě tento telefon je jeden ze sedmi, u kterého už se nepočítá se softwarovou podporou. Kromě něj je to také MI 2s, Mi 4i, Redmi Note 4G, Redmi 2, Redmi 2 Prime a Mi Note.

Xiaomi Mi2 poslední aktualizace MIUI 9 bude poslední aktualizace i třeba na takový Xiaomi Mi2

Na tyto modely už se také ruší vydávání betaverzí. Stabilní verze poslední aktualizace na tyto telefony vyjde v lednu 2018. Nepodporovat těchto 7 modelů se Xiaomi rozhodlo poté, co si zhodnotili jejich stáří, počet majitelů a také výkon telefonů. Jedná se o poměrně logický krok, jde již o hodně staré telefony. Nejnovější zařízení ze seznamu výše je Xiaomi Mi Note a ten vyšel na začátku roku 2015. Zbylé telefony jsou tři až pět let staré.

Máte už na svém Xiaomi telefonu nadstavbu MIUI 9?

Zdroj: androidcentral.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)