Jak mohou Mapy Google pomoci s navigací (nejen) v obchodním domě?

Jak-mohou-Mapy-Google-pomoc

Mapy Google mohou být užitečné nejen při pohybu po silnici, cyklostezce nebo chodníku. Mohou pomoci i s orientací v budovách – například na letišti, v muzeu, na nádraží nebo v obchodním domě. Funkce je zatím dostupná ve 25 zemích, mezi které sice zatím nepatříme, nicméně již nějakou dobu si ji můžete vyzkoušet na zahraničních budovách.

Funkci oceníte, například když se chcete rychle dostat ke svému terminálu, dojít k nějaké konkrétní expozici, nebo navštívit určitý obchod v obchodním domě. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je aplikace Mapy Google ve vašem mobilním telefonu.

Funkci oceníte, když se chcete rychle dostat ke konkrétní expozici Funkci oceníte, když se chcete rychle dostat ke konkrétní expozici

Ačkoli mapy budov představil Google již v roce 2012, v tuto chvíli jsou k dispozici jen pro několik desítek objektů ve 25 zemích. Přesný výčet konkrétních budov najdete na stránce oficiální podpory Map Google.

Jak se orientovat v obchodním domě či jiném objektu?

Postup je poměrně prostý a dá se shrnout do následujících bodů. Jako první si v seznamu najdete objekt, který podporuje plán budovy.

  1. Spusťte Mapy Google.
  2. Přes vyhledávací pole najděte objekt, který podporuje plány budov. My jsme pro tyto účely zvolili obchodní dům KaDeWe v Německu.
  3. Gestem dvěma prsty přibližte mapu natolik, abyste viděli plán budovy.
  4. V liště po pravé straně můžete přepínat zobrazení jednotlivých poschodí.

V rámci budovy se můžete nechat i navigovat – v tomto případě však je nutné nacházet se na místě, jinak vám Mapy Google nabídnou trasu autem či pěšky. Pro tyto účely stačí vyhledat místo v interiéru a umístit do něj špendlík. Pak klepnete na tlačítko Trasa, zvolíte režim chůze a po stisku tlačítka Navigovat vás Mapy navedou na požadované místo.

Kromě toho je možné také použít vyhledávání, které funguje jako kdekoli jinde v Mapách Google. Prostě zadáte název požadovaného obchodu, podniku, expozice, …. a necháte si ho zobrazit v mapě. Následně se na toto místo můžete nechat navést.

V tuto chvíli nezbývá než doufat, že Google v dohledné době zahrne mezi podporované i budovy v naší zemi. S ohledem na neustále se rozrůstající obchodní centra by se nesporně jednalo o užitečného pomocníka.

Google Maps
Google Maps
Uvítali byste navigaci v obchodním domě pomocí Map Google?
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)