TOPlist

Luna Launcher: Rodičovská kontrola pro telefony

Luna Launcher

Pokud máte dítě, nebo malého sourozence, určitě je jedna z častých otázek ta, jestli mu nepůjčíte svůj tablet/telefon. Jeden z problémů je, že dítě může mít přístup do celého telefonu, kde může narazit na nevhodné aplikace. Nebo ještě hůř, mít přístup k takovým hrám, ve kterých můžou velmi rychle nakoupit bonusy. Řešením by mohl být nový Luna Launcher.

Luna Launcher: Více než jen kontrola dětí

Tento nový launcher toho umí ale mnohem více. Slouží jako taková ochrana před nebezpečím internetu, a to jak na telefonech, tak i v tabletech. V launcheru můžete nastavit maximální dobu, po jakou může dítě zařízení používat, takže se dá zabránit v závislosti na telefonech a tabletech.

Dá se použít i jako launcher pro zařízení, které vlastní dítě. Nemělo by se jednat o nějaký druh digitální policie, ale spíše zabránit dětem, aby na svých zařízeních neponocovaly dlouho do noci.

Podporuje například i rychlou volbu kontaktů, kde se dá nastavit jedním kliknutím volání rodičům, videohovor s dědou po Skypu, nebo chatování s bratrancem přes WhatsApp apod.

Myslí se i na trend youtuberů, kdy má launcher v sobě zabudovaný YouTube video přehrávač.  V něm se dají jednoduše uložit kanály, seznamy videí atd. Kromě celkového ztráveného času na zařízení, se dá časový limit nastavit i na jednotlivé aplikace. Dá se tak ohlídat, aby děti celý den nesledovaly jen videa. Jakmile dítěti vyprší stanovený limit, můžete mu zařízení zamknout.

Luna - Kid Launcher & Parental controls
Luna - Kid Launcher & Parental controls

Půjčujete často svému dítěti nebo mladšímu sourozenci vaše telefony?

zdroj: androidcommunity.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)