TOPlist

Life Calendar: Život na dlani s netypickou aplikací

life calendar náhled

Většina uživatelů ve svém telefonu nějaký kalendář nebo zápisník poznámek a úkolů používá. Všechny aplikace tohoto typu se však zajímají o jediné – o budoucnost. Co udělat, co vyřešit, co nás čeká, v kolik a kde. Life Calendar na to jde trochu jinak. Nabízí unikátní pohled do minulosti prostřednictvím vámi tvořených jednoduchých poznámek z každého týdne. Filozofie aplikace je velmi zajímavá a dokáže i nepříliš nadšené uživatele motivovat k vedení deníčků. Vyzkoušejte Life Calendar s námi!

Jednoduchý Life Calendar nabídne pohled do minulosti

Aplikace vás při spuštění přivítá zajímavým textem o pomíjivosti života a po zadání věku zobrazí zajímavá data – kolik je vám měsíců, rozbije zbývající roky života na týdny, týdny na hodiny a hodiny na minuty. Najednou to vypadá, že času vlastně tolik není – k přesné vizualizaci navíc pomohou kuličky reprezentující váš život, jeho prožitou část i co vás teprve čeká.

Kuličky pro znázornění

Jedna kulička v sobě ukrývá právě jeden rok a po kliknutí na ni se dostanete do kuličkového znázornění týdnů v příslušném roce. Smyslem aplikace Life Calendar je totiž zaznamenávání poznámek z každého týdne. Nebojte se – není to žádná otrava, právě naopak.

Bez komplikovaného editoru

Jednoduché rozhraní nenabídne žádný komplikovaný editor – pouze prostor pro vaše myšlenky. Cílem je si každou neděli zaznamenat myšlenku, okamžik nebo pocity, na které nechcete z uplynulého týdne zapomenout – stejně jako úplně obyčejné a nedůležité věci, které však po pár letech mohou vyvolat vlnu nostalgie.

Běh na dlouhou trať, který se vyplatí

Life Calendar je osobní projekt na dlouhou trať, který však může přinést zajímavé zhodnocení i sledování vývoje myšlenek či samotného života. V nastavení lze zapnout i týdenní notifikace, abyste nezapomněli své myšlenky večer poznamenat – víc vás aplikace otravovat nebude. Dle našeho názoru se jedná o zajímavý způsob náhledu do minulosti v té nejjednodušší formě.

Life Calendar - Your life in weeks
Life Calendar - Your life in weeks

Vyzkoušíte týdenní zapisování?

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)