Oblíbená klávesnice Swype končí. Vývojáři se soustředí na jiné produkty

klavesnice swype konec

Po dlouhé roky byla klávesnice Swype jednou z nejlepších na trhu. A to hlavně se zaměřením na psaní tahem a hlasové diktování. Šlo o jednu z prvních klávesnic, která přinesla něco nového. Ale všechno dobré jednou musí končit, vývojáři z Nuance Communications Inc oznámili, že vývoj Swype už neexistuje a skončil.

Vývojáři klávesnice Swype se pouští do AI pro podniky

Klávesnice Swype se na Google Play objevila v roce 2013. Šlo o jednu z nejoblíbenějších klávesnic, a to hlavně z toho důvodu, že jako jedna z mála dokázala správné psaní tahem a hodně dnes oblíbených klávesnic se od ní inspirovalo. Ukončení Swype klávesnice se svět dozvěděl úplnou náhodou.

Swype klavesnice

Jeden uživatel na redditu napsal vývojářům o chybě v klávesnici. Dostal odpověď, že Swype se nebude už aktualizovat. A to z toho důvodu, že se vývojáři chtějí soustředit plně na umělou inteligenci určenou pro podniky.

Krátce poté to vývojáři potvrdili i serveru XDA Developers. Klávesnice se pořád nachází na Google Play, takže pokud si ji z nějakého důvodu chcete vyzkoušet tak stále můžete. Nějakou chvíli ještě bude fungovat, kompatibilita s novými verzemi Androidu se ale bude zhoršovat a v budoucnosti nezbude nic jiného než přejít na konkurenci.

Používáte nebo používali jste někdy Swype klávesnici?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)