Pamatuje si vaše klávesnice nevhodné výrazy? Poradíme vám, jak je odstranit

Nevhodné výrazy klavesnice

Moderní klávesnice se učí z vašeho stylu psaní a často si pamatují nevhodné výrazy, které bychom raději odstranili. Dnes si proto ukážeme, jak nevhodná slova ze slovníku odstranit.

Proč chtít odstranit nevhodné výrazy ze slovníku klávesnice?

Důvodů, proč odstranit nevhodné výrazy ze slovníku, je samozřejmě více. Může se jednat o čistě praktickou věc, kdy vám klávesnice stále předhazuje slovní spojení, které jste do slovníku jednou uložili, ale teď už se nehodí. Mohou ale nastat i situace, kdy se vyloženě nehodí, aby klávesnice podobná slova nabízela. Pokud například na veřejnosti prezentujete něco na svém telefonu, není úplně vhodné, aby ostatní viděli výrazy, kterými například oslovujete svou ženu. :-)

Jak již někteří možná sami zjistili, nejčastějším způsobem, jak odstranit nevhodné výrazy ze slovníku, je podržení prstu na daném slově. Nemusí to však fungovat úplně u všech klávesnic. Níže přinášíme návod pro 5 nejpoužívanějších a nejznámějších klávesnic z Google Play.

klavesnice-swiftkey-beta-vy

Swiftkey

Nejoblíbenější alternativní klávesnicí je v současné době určitě Swiftkey. Vymazání výrazu je zároveň extrémně jednoduché. Postačí jen začít psát a v momentě, kdy se v predikci objeví nevhodný výraz, na něm podržíme prst a potvrdíme vymazání. Jednoduché a rychlé.

Microsoft SwiftKey AI Keyboard
Microsoft SwiftKey AI Keyboard

GBoard

Často využívaná klávesnice GBoard ze systému Android přistupuje ke slovníku podobně.  Znovu stačí začít psát a v momentě, kdy se objeví kýžený výraz, na něm podržíme prst a přetáhneme jej na ikonu koše. Tak lze nevhodné výrazy velmi snadno smazat.

Gboard - the Google Keyboard
Gboard - the Google Keyboard

Fleksy

V případě netradiční klávesnice Fleksy je možné zabrousit přímo do nastavení aplikace, kde je hned v horní části dostupný slovník (Dictionary). Ikonkou koše v pravém horním rohu se pustíte do režimu mazání a můžete v dolní části smazat libovolné nevhodné výrazy.

Fleksy fast emoji keyboard app
Fleksy fast emoji keyboard app

Swype

Klávesnici Swype již bohužel není možné stáhnout z Obchodu Play, i tak ji ale spousta uživatelů dodnes používá. Zacházení se slovníkem se pak podobá prvním dvěma klávesnicím, stačí tedy podržet na slově prst v momentě, kdy se objeví v predikci, a zvolit smazání.

Touchpal

Poslední zmíněnou klávesnicí je Touchpal, která si rovněž najde spoustu svých příznivců. Hlavně ve své placené verzi bez reklam. Rovněž zde je možné ovládat slovník přímo při psaní zpráv. Stačí začít psát a počkat, až se slovo objeví. Podržením prstu se pak zobrazí možnost jeho smazání.

TouchPal Keyboard-Cute Emoji,theme, sticker, GIFs
TouchPal Keyboard-Cute Emoji,theme, sticker, GIFs

Jakou klávesnici používáte vy?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)