Jak odstranit účet na Twitteru alias X?

Twitter X účet smazat deaktivovat návod

Pravděpodobně žádná jiná sociální síť nezažívá v posledních měsících tak turbulentní období jako Twitter. Nejenže megalomanský podnikatel Elon Musk obrátil (a dále obrací) vzhůru nohama její fungování a pravidla, nedávno ji ještě navíc dost kontroverzně přejmenoval na X. Jsou na vás už tyto změny příliš? Nebo už prostě máte v plánu tuto síť opustit delší dobu bez ohledu na konání nového majitele? Máme pro vás návod, jak deaktivovat či úplně odstranit účet.

Jak odstranit Twitter / X účet?

Sociální síť Twitter neboli X rozlišuje pojmy deaktivování a odstranění účtu. Deaktivace představuje první fázi, která se vyvolává přímo z nastavení a trvá 30 dní. Během této doby je účet neaktivní, nejde vyhledat a není viditelný na webu a ani v mobilních aplikacích. Po uplynutí bez dalšího zásahu je účet smazán. Pokud se ale kdykoli během této doby uživatel rozhodne odstranění zrušit, může tak pohodlně učinit.

Co je dobré vědět před deaktivací účtu

  • Smazáním vašeho účtu Twitter / X se nesmažou související informace z vyhledávacích webů, jako jsou Google nebo Bing, protože Twitter nad těmito weby nemá kontrolu. Existují ovšem kroky, které můžete podniknout, pokud budete daný vyhledávací web kontaktovat.
  • Když si deaktivujete účet Twitter / X, budou zmínky uživatelského jména vašeho účtu v tweetech jiných uživatelů nadále existovat. Nebudou už ale propojené s vaším profilem, protože váš profil už nebude dostupný.
  • Svůj účet Twitter nemusíte mazat, pokud si jenom chcete změnit uživatelské jméno nebo e-mail, které jsou s ním spojené. Tyto údaje můžete kdykoli aktualizovat v sekci Informace o účtu.
  • Přihlášením ke svému účtu během 30denního období deaktivace si můžete účet snadno obnovit.
  • Pokud si chcete stáhnout svá data ze systémů společnosti Twitter, musíte o to požádat před deaktivací účtu. Deaktivací účtu se data neodstraní ze systémů společnosti Twitter.
  • Twitter může uchovat určité informace o vašem deaktivovaném účtu, aby zajistil bezpečí své platformy a uživatelů.

Jak na to?

Následující postup platí primárně pro Android aplikaci, nicméně je téměř totožný s kroky pro aplikaci pro iOS a mazání účtu na desktopu. Pokud byste chtěli k postupu více informací, najdete je v oficiální nápovědě.

  1. Otevřete aplikaci Twitter / X
  2. Vlevo nahoře klepněte na ikonku s profilovým obrázkem
  3. Rozbalte nabídku Nastavení a podpora
  4. Klepněte na Nastavení a soukromí
  5. Otevřete Váš účet
  6. Vyberte Deaktivovat účet
  7. Klepněte na Deaktivovat a potvrďte proces zadáním hesla
Tip

Nechcete si nechat ujít zprávičky, články, návody či recenze ze Světa Androida? Můžete nás sledovat třeba přes Google News, na Facebookové stránce a také na Instagramu. Máme také komunitní skupiny na Discordu a na Facebooku. Další možnosti sledování najdete v našem návodu.

Z jakého důvodu rušíte Twitter / X účet?

Marek Houser
O Autorovi - Marek Houser

Fanoušek technologií už od chvíle, kdy jako malý kluk zadával příkazy Lemíkům na "dvaosmšestce". V záloze stále uchovává starý a podle všeho nezničitelný OnePlus2, ale… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)