Nejnovější aplikace z Google Play #176: novinka z inkubátoru Googlu

nejnovejsi-aplikace-z-google-play-176-novinka-z-inkubatoru-googlu

Máme tu první pracovní den nového týdne, který si zpestříme nejnovějšími aplikacemi z Obchodu Play. Tentokrát jsme pro vás vybrali aplikaci pro filmové fandy a zajímavý messenger z inkubátoru Googlu. V tomto díle vám také představíme nástroj na zlepšení pracovních výkonů a program, který vám připomene, že byste se měli ozvat svým blízkým.

Flix – aplikace pro filmové fandy

Máte rádi filmy a ovládáte angličtinu? Pak by vás mohla zajímat aplikace s prostým názvem Flix. Jedná se o katalog filmů a seriálů, ve kterém si můžete prohlížet podrobnosti o jednotlivých titulech. Program čerpá data z internetové databáze themoviedb.org a poskytuje řadu informací a funkcí.

Hlavní vlastnosti a schopnosti:

  • Zobrazení informací o populárních filmech a televizních pořadech.
  • Žebříčky nejlépe hodnocených titulů.
  • Detaily o právě promítaných i připravovaných filmech a seriálech.
  • Možnost přidat filmy a televizní pořady k oblíbeným.
  • Vyhledávání a zobrazení podrobností o zvoleném filmu.
  • Možnost přečíst si uživatelská hodnocení a podívat se na upoutávky.
  • Do nadcházejících verzí slibují autoři další novinky.

Aplikace Flix je v Obchodě Play něco málo přes jeden měsíc a za tu dobu si ji stáhlo něco přes tisíc uživatelů. Průměrná známka 4,5 svědčí o jejich značné spokojenosti. Balíček velký jen 2,5 MB můžete použít na Androidu 4.2 a vyšším.

StayInTouch: Upomínky kontaktů – nezapomeňte se ozvat svým blízkým

Na druhý program dnešního přehledu nás upozornil sám jeho autor. Stručně také popsal základní myšlenky své aplikace: „StayInTouch Vám umožní přidat kontakty (přátele, rodinu, kolegy) a nastavit každému z nich interval připomenutí kontaktu (také umožňuje tzv. „fuzzy upomínky“). Po zobrazení notifikace dovoluje přímo zvolit aplikaci, pomocí které uživatel uskuteční kontakt a také jej následně zaloguje.“

Popisek v Obchodě Play je pak o něco obšírnější: „StayInTouch Vám připomene, že jste nebyli s Vašimi přáteli nějakou dobu v kontaktu. Umožňuje nastavit dobu mezi upozorněními ve dnech, týdnech, měsících a dokonce letech. StayInTouch umožňuje přidání určité náhodnosti v intervalech kontaktu tak, aby se předešlo situaci, kdy byste se ozývali v pravidelných intervalech. Když přijde čas kontaktu, zobrazí se notifikace. Ozvat se můžete přímo z notifikace pomocí své oblíbené aplikace. Po úspěšném kontaktu by měl být vytvořený záznam, díky čemuž je naplánována další upomínka kontaktu.“

Jako hlavní funkce jsou pak jmenovány:

  • integrace se systémovými kontakty
  • notifikace s upozorněním kontaktu
  • trvalé notifikace, díky kterým se nezapomenete ozvat
  • náhodné upomínky naplánují následující upozornění na náhodný čas
  • začněte kontakt přímo z notifikace
  • ozvěte se pomocí vaší oblíbené aplikace
  • uchovávání historie kontaktů

V průběhu dvou týdnů od publikace zaznamenal program StayInTouch něco přes padesát stažení a má průměrnou známku 5,0. 9 MB velký soubor lze instalovat na Android 4.2 a novější.

Smart Contact Reminder
Smart Contact Reminder

Supersonic Fun Voice Messenger – „kecálek“ z inkubátoru Googlu

Dlouho jsme v rámci tohoto cyklu neměli aplikaci, která by nebyla dostupná českým uživatelům. Tentokrát zařazujeme program z inkubátoru Area 120, za kterým nestojí nikdo menší než Google. Supersonic Fun Voice Messenger byl původně vydán exkluzivně pro iOS, nicméně uživatelé zařízení s Androidem nemuseli čekat příliš dlouho.

Projekt Area 120 byl loni představen jako inkubátor, který umožňuje zaměstnancům pracovat na uvedení svého vlastního podnikatelského nápadu. S čím tedy vývojáři Googlu přišli? S dalším komunikačním programem. Jako by jich vyhledávací gigant neměl málo, že ano? :) Odložme však nyní sarkasmus a přiznejme, že Supersonic Fun Voice Messenger je prostý, leč zajímavý komunikátor. Od konkurence se liší v tom, že k zadávání textu používá hlasový vstup. Stačí tedy stisknout tlačítko mikrofonu a začít diktovat. Přepis na text probíhá takřka v reálném čase, čeština však bohužel zatím není podporována. Některá slova jsou automaticky převáděna na emotikony, což oživuje i jinak nudnou konverzaci.

Příjemce zprávy obdrží nejen bublinu s textem, jako v jiných aplikacích, ale i zvukovou stopu, která se automaticky přehrává. Dle chuti a nálady tak může číst, poslouchat, nebo obojí. Poté, co si obsah vyslechne vámi poslaný text, zpráva automaticky zmizí. Supersonic Voice Messenger pravděpodobně není pro každého, ale rozhodně zní jako něco, co byste mohli chtít zkusit.

Během týdne v Obchodě Play si tento program stáhlo více než sto uživatelů. Jeho průměrná známka je 3,9, což sice není nejvyšší skóre, nicméně jde o poměrně nestandardní projekt. Instalační balíček velký 11 MB můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem 5.0 a vyšším. Pokud byste v Obchodě Play narazili na hlášku „Tato aplikace není kompatibilní se žádným z vašich zařízení.“, můžete si stáhnout APK ze serveru APKMirror.

Supersonic Fun Voice Messenger
Supersonic Fun Voice Messenger

Focus Timer Reborn

Na závěr opět zavítáme do českých luhů a hájů, konkrétně do „vývojářské dílny“ i našim čtenářům dobře známého programátora Tomáše Hubálka. Ten v prvním březnovém týdnu představil v Obchodě Play svou novou aplikaci Focus Timer Reborn. Je určena pro ty, kteří pracují na více a/nebo náročných projektech. V aplikaci si jednoduše nastavíte své cíle a sledovat s její pomocí strávený čas a pracovní návyky. Podobných programů najdete v Obchodě Play hned několik – Focus Timer Reborn hodlá zaujmout tím, že je zcela zdarma a bez jakýchkoli nákupů v aplikaci či reklamy.

Výstupem jsou statistiky a analýzy výkonu v podobě jakéhosi „pracovního deníku“. Program můžete použít nejen pro práci, ale třeba i pro učení nebo trénování. V oficiálním popisku autor slibuje: „Přestaňte ztrácet svůj čas rozptylováním a místo toho se zaměřte na to, co je skutečně důležité.“

Jak používat tuto aplikaci? Funguje na základech techniky Pomodoro, a to následovně:

  • Rozdělte si práci do pracovních jednotek a přestávek.
  • Po nastavený čas (nejběžnější nastavení je 25 minut pro soustředění na práci a 5 minut na krátkou přestávku) se soustřeďte výhradně na zvolený úkol.
  • Po několika střídáních práce a krátkých přestávek si dejte delší pauzu.

Jako hlavní vlastnosti a funkce jsou jmenovány:

  • Umožňuje měřit tři typy pracovních jednotek (soustředění na práci, krátká přestávka, dlouhá pauza)
  • Délka těchto jednotek je konfigurovatelná
  • Data jsou zálohována v cloudu (pomocí technologie Google firebase), takže je nikdy neztratíte.
  • Aplikace je zdarma bez reklam.

Tento program zlepšuje nakládání s časem, protože budete trávit méně času více produktivní prací.

Po dvou týdnech v Obchodě Play zaznamenal Focus Timer Reborn více než stovku stažení a může se pyšnit průměrnou známkou 5,0. Jen 2 MB velkou aplikaci můžete instalovat na Android 4.0.3 a vyšší.

Focus Timer Reborn
Focus Timer Reborn

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play nějaké nové aplikace, které by stály za zmínku v příštím díle tohoto seriálu? 
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)