Hudba Google Play konečně umožňuje upload písniček přes prohlížeč!

google_play_music_ico

Jednou z užitečných funkcí sekce Hudba Google Play je možnost nahrání vlastní hudební sbírky do cloudu (až 20 tisíc skladeb) a její následný poslech skrze telefon, tablet nebo prohlížeč. Bohužel provedení nebylo až dosud tak uživatelsky přívětivé, jak bychom od Googlu čekali – uploadovat skladby písničky bylo možné pouze s pomocí aplikace Music Manager, kterou bylo nutné stáhnout a nainstalovat. V době, kdy se například soubory do redakčního systému WordPress či přílohy e-mailu nahrávají metodou „táhni a pusť“ skrze webové rozhraní, působil takový postup jako z minulého století.

To se změnilo v noci na dnešek, kdy Google na své sociální síti oficiálně oznámil dostupnost nového způsobu nahrávání hudby pomocí webového prohlížeče Chrome. Funkce je zatím dostupná v laboratoři, což v praxi znamená, že je ve výchozím stavu neaktivní a je určená pouze pro testování.

Po povolení funkce v laboratoři stačí jednoduše přetáhnout soubory na otevřenou kartu webu Hudba Google Play a prohlížeč vyzve uživatele k instalaci aplikace, která zajistí vše potřebné. Kromě manuálního nahrávání souborů lze také nastavit složku, z níž budou všechny soubory průběžně uploadovány do cloudu.

Takto by to prý mělo fungovat! (animace se zobrazí po klepnutí myší) Takto by to prý mělo fungovat! (animace se zobrazí po klepnutí myší)

Aby toho nebylo málo, experimentální funkce přináší malý hudební přehrávač, který se zobrazí v launcheru aplikací Chrome. Z funkčního hlediska se jedná o skutečně jednoduchý nástroj v plovoucím okně, dovolující přehrávat a pozastavovat skladby a přeskakovat mezi nimi. Nechybí ani možnost hodnocení písniček, přehrávání v náhodném pořadí a opakování.

Experimentální funkce přináší malý hudební přehrávač Experimentální funkce přináší malý hudební přehrávač

Povolení funkce nahrávání přes prohlížeč pro sekci Hudba Google Play

  • Otevřete ve webovém prohlížeči Chrome stránku Hudba Google Play a přejděte do sekce Moje hudba.
  • V pravém horním rohu pod profilovým obrázkem je ikona s obrázkem ozubeného kola. Klikněte na ni a z nabídky vyberte položku Labs/Laboratoř.
  • V horní části stránky povolte položku Google Play Music for Chrome (na redakčním PC jsme tuto volbu neměli, takže soudíme, že je k dispozici jen části uživatelů; dalším bude pravděpodobně přidávána postupně).

    Položka Google Play Music for Chrome v laboratoři Položka Google Play Music for Chrome v laboratoři

  • Zavřete stránku Labs/Laboratoř, vraťte se do sekce Moje hudba a klepněte na oranžové tlačítko Nahrát hudbu. Tím by mělo dojít ke spuštění instalace nezbytného rozšíření.

Dejte nám vědět v diskuzi pod článkem, zda máte v laboratoři Hudby Google Play dostupnou položku Google Play Music for Chrome, případně jestli se vám podařili nahrát písničky výše uvedeným způsobem!

Zdroje: Android Authority, AndroidSPIN, Android Central, Google+ Google Play.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)