TOPlist

Bude Huawei P10 nekompromisním vlajkovým modelem? (souhrn spekulací)

fotoaparát Huawei P10

Huawei si dokázal vydobýt jméno, a to až na takovou příčku, že se na každý nový telefon netrpělivě čeká. O to více se pak očekává příchod vlajkového modelu, což bude v tomto případě Huawei P10. Co o tomto telefonu zatím víme? Pojďte se podívat na souhrn spekulací.

 

Huawei P10 přijde ve dvou verzích?

Opět bychom se měli dočkat dvou verzí, té klasické, a pak Plus verze. Ta by nově měla mít zakřivený displej podobně jako Galaxy S7 Edge nebo Huawei Mate 9 Pro. Velikost displeje by se měla zastavit na 5,5 palce. Jak už se od vlajkových modelů čeká, i zde bychom se měli dočkat rozlišení 1440 x 2560 px. Technologie by se měla také změnit, v P10 už by neměl být LCD panel, ale AMOLED.

Záda telefonu by měla být z velké části kovová, a to až na část kolem fotoaparátů, kde se bude nacházet sklo. A když už jsme u těch zad, tak i ta by měla mít zaoblení, aby se lépe telefon držel v ruce. U prvních leaknutých fotek se objevovala čtečka otisků prstů na zadní straně, u pozdějších verzí se ale přesunula do tlačítka Home na přední straně. Mělo by se jednat o čtečku s podporou ultrazvuku.

Jeden z posledních leaků se týkal i barev. Celkem by mělo být k dispozici pět barevných provedení. Kromě klasické černé, bílé a zlaté, by se měly objevit telefony i se světle zelenou a fialovou barvou.

 

Hardware – jen to nejlepší

Není pochyb o tom, že v Huawei P10 bude osmijádrový procesor Kirin 960 s frekvencí 2,3 GHZ a grafickou kartou Mali-G71. Mnoho zdrojů se také shoduje v tom, že levnější verze bude mít 4GB RAM, a ta dražší pak 6GB RAM. Vnitřní paměť by se měla pohybovat od 32GB do 128GB. Rovnou z krabice už by také měl telefon přijít s Androidem 7 Nougat a novou verzí nadstavby EMUI, se kterou přišel již Mate 9.

Co se týče baterie, tak zde prozatím nemáme mnoho informací. Předchozí vlajkový model měl kapacitu baterie 3000 mAH, velký Huawei Mate 9 zase 4000 mAH, takže pravděpodobně to bude někde v těchto hodnotách.  Huawei Mate 9 Pro má například 5,5“ velký displej a k tomu 4000 mAH baterii. Huawei tak ukázal, že větší kapacitu baterie může dát do telefonů, které nejsou phablety.

 

Spolupráce s Leicou bude pokračovat

Duální fotoaparát funguje, stejně tak spolupráce s Leicou, takže pro Huawei není důvod nic měnit. Jeden z údajných benchmarků telefonu Huawei P10 ukázal, že počet megapixelů bude stejný jako u P9, tedy 12. Změny proběhnou jinde. Otázkou je, jak moc velké vylepšení přijde, protože Huawei P9 u fotoaparátu trochu zaostával oproti jiným vlajkovým modelům.

Huawei P10

Chybět nebude ani dvoutónový LED blesk nebo laserové ostření, což pomůže rychleji ostřit v horších světelných podmínkách. Snímače funguji tak, že jeden je monochromatický, ten fotografie zachytí pouze černobíle. Druhý snímač pak dodá barvy. Díky tomu nabízí Huawei u fotek lepší hloubku ostrosti a věrnější barvy.

Nabízí se také možnost, že Huawei P10 půjde cestou Mate 9, který nabídl opět duální fotoaparát, změna proběhla u monochromatického snímače, který má 20 MPx. Přijít by již také měla podpora 4K videa, což P9 jako jeden z malá neměl.

 

Cena a dostupnost

Zde se to začíná trochu zamotávat. Před nějakým časem se objevila spekulace o tom, že Huawei P10 bude stát stejně, jako jiné vlajkové modely od jiných výrobců. V posledních dnech se ale na internetu objevil reklamní leták s cenami modelů, který vypadá hodně věrohodně. Na něm najdeme ceny, které se pohybují 510 dolarů do 828 dolarů, a to podle různých verzí. To je v přepočtu bez DPH 13 až 21 tisíc korun, což by odpovídalo zhruba cenám za Huawei P9. Pokud se to potvrdí, bude se jednat určitě o dobrou zprávu, protože právě nízká cena byla pro model P9 jedním z největších plusů.

huawei p10 letak

Telefon se pravděpodobně představí již 26. února, což je den, kdy má Huawei plánovanou konferenci na MWC. Na trh by se měl dostat velmi brzy po představení, ve světě pravděpodobně půjde do prodeje v březnu. U nás pak v dubnu.

Těšíte se na Huawei P10? Co byste mu přidali oproti modelu P9?

Zdroje: gizmochina.com, phonearena.com, techradar.com, pocket-lint.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)