TOPlist

Telefon Huawei Mate 9 oficiálně: Kirin 960 nebo duální fotoaparát Leica

huawei mate 9

Huawei dnes v Mnichově odhalil dlouho očekávané pokračování řady Mate. Huawei Mate 9 má nový osmijádrový procesor Kirin 960 a také druhou generaci duálního fotoaparátu vyvinutým se společností Leica. Potěší také zpráva o tom, že se v České republice telefon objeví již v prosinci 2016.

Huawei Mate 9: Dvě verze telefonu

Tisková konference ale nebyla jen o jednom přístroji, ukázala se také luxusní edice Porsche Design, o které si napíšeme více níže. Teď zpátky ke klasickému Mate 9. Jedná se o první smartphone, který je osazený osmijádrovým procesorem Kirin 960, který má ARM Cortex-A73/A53, k tomu je k dispozici grafický akcelerátor Mali G71. K dispozici bude mít 4GB RAM a 64 GB vnitřní paměti, které půjdou rozšířit paměťovou kartou až do 256 GB.

mate-9_champagne-gold-front-back

Huawei se chlubí tím, že jejich procesor nabízí nejlepší výkon mezi SoCs smartphony a navíc snižuje spotřebu energie. Výrazný posun je také u grafiky, kdy se výkon zvýšil o 180%, navíc plně využívá nový grafický standard z Androidu 7.0 – Vulkan API. Displej telefonu je 5,9” palců velký s rozlišením 1080 x 1920 px, ve výsledku má tak 373 ppi.

Duální fotoaparát Leica

Díky úspěchu duální kamery u Huaweie P9, se nyní duální fotoaparát Leica přesouvá také do řady Mate. Jedná se o druhou generaci, která disponuje 12 MPx RGB snímačem se světelností f/2.2 a  20 MPx monochromatickým snímačem rovněž se světelností f/2.2. Díky kombinaci obou snímačů mají vznikat velmi kvalitní fotky, kdy se jeden snímač bude starat o věrné barvy a druhý o zachycení co nejvíce detailů. Telefon podporuje také optickou stabilizaci obrazu, hybridní zoom a speciální 4v1 autofocus.

mate-9_lens

Huawei Mate 9 bude mít „bezpečnou“ baterii

Když se přesuneme k baterii, nemůžeme si nevšimnout rýpnutí do Samsungu, kdy Huawei několikrát zmíní, že je jeho 4000 mAh především bezpečná. Kromě toho si výrobce nachystal také podporu SuperCharge, která mimo jiné podporuje rychlé nabíjené 5A. Nabití telefonu na celý den užívání, by mělo stačit údajně dvacet minut.

mate-9_battery

Jako první telefon značky Huawei, přijde Mate 9 s novou verzí EMUI 5.0. Ta má být inteligentnější, efektivnější a rychlejší. To znamená, že se postupně bude učit zapamatovat vzorce chování uživatele. Mělo by se také zamezit postupnému zpomalování zařízení. Nakonec je to pak úplně nové designové rozhraní, ve kterém by velká většina funkcí měla jít spustit jen na dvě nebo tři kliknutí.

mate-9_group

Cena není nejmenší

Již známe oficiální doporučenou cenu pro Českou republiku, ta se zastavila na 19 990 Kč, telefon se bude dát koupit během prosince 2016. Dostupný bude dostupný v pěti barvách, a to Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown a Ceramic White.

Limitovaná edice Porche Design

pd_front-back

Kromě klasické verze, se také ukázala limitovaná Porche Design edice, která bude mít 5,5” velký zaoblený AMOLED displej s QHD rozlišením. Bude mít také Kirin 960, pak 6GB RAM a 256 GB vnitřní paměti. Fotoaparát bude identický s Mate 9. Co už ale rozhodně ne, je cena. Která v Evropě začíná na 1395 eur, což je zhruba 38 tisíc korun. Holt za Porsche Design se připlácí. Dostupnost v ČR nebyla potvrzena.

Jak se vám líbí Huawei Mate 9?

Zdroj: TZ, TK

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)