TOPlist

HTC se rozpadá, spoluzakladatel Peter Chou dal výpověď

peter_chou_ico

Peter Chou byl v roce 1997 jedním ze zakladatelů společnosti HTC. O sedm let později stanul v jejím čele, aby ji proměnil ve stoupající hvězdu vznikajícího segmentu chytrých telefonů. Konkurence však byla neúprosná a značka HTC od roku 2011 pomalu ale jistě ztrácí svou pozici. Včera přišla zahraniční média s informací, že Peter Chou u firmy skončil.

S prvními zvěstmi o konci přišla čínská média počátkem tohoto týdne. Včera pak HTC oficiálně potvrdilo, že Peter Chou opustil všechny pozice ve firmě již v září 2015. V březnu loňského roku odstoupil z pozice generálního ředitele, kterou předal předsedkyni a spoluzakladatelce Cher Wang.

Peter Chou představuje HTC One (M8) Peter Chou představuje HTC One (M8)

Peter Chou a jeho poslední projekt: HTC Vive

Chou měl zůstat ve společnosti jako „hlava HTC budoucího vývoje“ ve Future Development Lab, kde měl mít na starosti výzkum nových technologií, včetně virtuální reality. V září 2015 byl jmenován předsedou americké společnosti Digital Domain režiséra Jamese Camerona. Tato firma je známa jako tvůrce vizuálních efektů pro filmové trháky X-Men: Apokalypsa, Deadpool, Iron Man, Transformers a Titanic. Celkem logicky se spekulovalo, že spojení by mohlo HTC pomoci vyvíjet obsah pro svou rodící se platformu virtuální reality Vive.

Nakonec ale vše skončilo poněkud jinak – HTC a Chou v tichosti ukončili pracovní vztah. HTC tvrdí, že nabídlo Choovi možnost setrvat ve firmě jako „čestný poradce“, ale z formulace není jasné, zda Chou nabídku přijal. Údajně posledním projektem, na který dohlížel, byl set pro virtuální realitu HTC Vive.

Oficiální vyjádření mediálního zastoupení HTC pro ČR: „HTC potvrzuje, že Peter Chou z firmy odešel po zvážení předsednictví ve společnosti Digital Domain v září 2015, ačkoliv nadále spolupracoval jako poradce v oblasti inovativních projektů, aby HTC umožnil využít jeho bohatých zkušeností. Vzhledem k tomu, že Peter stále s HTC spolupracoval jako poradce, jsme necítili potřebu o této události informovat, což zároveň zajistilo hladké předání jeho povinností.“

Jaký je váš názor na HTC, přežije vůbec? Kdo ho koupí a proč je opouštějí hlavouni?

Zdroje: androidauthority.com, androidcentral.com, phandroid.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)