Řada HTC Desire 10 představena: Elegantní design ve střední třídě

HTC Desire 10 Lifestyle

Tchajvanská společnost oficiálně představila dva telefony, které vypadají velmi podobně, ale uvnitř už se hodně liší. Jedná se o řadu HTC Desire 10 a telefony Lifestyle respektive Pro. Na český trh se oficiálně podle všeho dostane jen levnější verze Lifestyle.

HTC Desire 10 Lifestyle: Kontrast barev a materiálů je důležitý?

Na první pohled se může zdát, že nový telefon bude díky kombinaci kovu a skla soupeřit s vlajkovými loděmi. Vnitřnosti tomu ale neodpovídají. Nicméně i tak vypadá velmi dobře a bude jasně rozpoznatelný od konkurence. K dispozici by měly být čtyři barvy, a to černá, bílá, tmavě modrá a světle modrá. V krabici přijde s Androidem 6.0.

HTC Desire 10 Lifestyle

Vnitřnosti Lifestyle verze ale bohužel spadají do střední třídy. O výkon se postará procesor Snapdragon 400, displej se zastavil na hodnotě 5,5” palce, který doplní rozlišení 720 x 1280 pixelů. Co se týče Audia, tak tento levnější model bude obsahovat HTC BoomSound Hi-Fi, který zajistí kvalitní zvuk. Senzor otisku prstů bohužel chybí.

Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 MPx , světelnost ƒ/2,2 a ohniskovou vzdálenost 28 mm. Přední je pak vybaven 5 MPX, světelností ƒ/2,8 a ohniskovou vzdáleností 33,7 mm. Paměť RAM je u 16GB verze 2GB, verze s vnitřní pamětí 32GB bude mít pak 3GB RAM. Rozšíření o microSD karty ale naštěstí nechybí. Baterie má mít 2700 mAh a podporuje rychlé nabíjení.

HTC Desire 10: First Impressions

HTC Desire 10: First Impressions

HTC Desire 10 Pro: Změny hlavně uvnitř

Po stránce vzhledu jsou oba telefony téměř totožné. Když se ale přesuneme dále, u displeje už vidíme to, že Pro verze má na 5,5” palce rozlišení Full HD a IPS panel, oproti Super LCD u Lifestyle verze. Co se týče procesoru, tak tuhle verzi pohání MediaTek Helio P10, který doplní 3 nebo 4GB RAM. Jelikož má telefon větší rozlišení a výkon, dostal také větší baterii. Ta má hodnotu 3000 mAh.

HTC tvrdí, že Desire 10 Pro má perfektní fotoaparát. Ten má 20 Mpx, světelnost ƒ/2,2 a podporuje laserový autofokus nebo duální LED blesk. Přední kamera pak bude mít 13 MPx, která nabídne funkci širokoúhlých selfie fotek.

HTC Desire 10 Pro

Jediné, kde Pro verze trochu zaostává, je u zvuku, kdy nemá podporu HTC BoomSound Hi-Fi, ale pouze speciální profily pro sluchátka. Telefon má alespoň senzor otisku prstů na zadní straně a stejně jako Lifestyle, i tento dostane od začátku Android 6.0.

Lifestyle dostupný již dnes

Na některých evropských trzích je HTC Desire 10 Lifestyle dostupný již dnes, a to za 249 britských liber, což je v přepočtu zhruba 7850,- Kč. To není zrovna málo, vzhledem k tomu, že se cena ještě pro český trh mírně zvýší. Cena za Pro verzi prozatím nebyla zveřejněna, nicméně dostupný by měl být v říjnu.

Jak se vám líbí nové HTC telefony řady Desire 10?

zdroje: TZ, htc.com, htcsource.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)