Google představil novinky pro YouTube: Na tohle se můžeme těšit

Novinky YouTube mění design

V americkém Anaheimu právě probíhá velké setkání youtuberů s názvem VidCon. Google tuto akci využil k tomu, aby představil novinky pro YouTube. Změn se chystá poměrně hodně, pojďme si je představit.

YouTube novinky: VR, nový design a lepší sdílení

Nejdříve ale trochu statistik. Poměrně častá otázka bývá, kolik lidí vlastně YouTube sleduje. Google nyní zveřejnil, že každý měsíc navštíví službu pro přehrávání videa 1,5 miliardy lidí. Průměrná sledovanost vás pravděpodobně také překvapí. Lidé průměrně sledují videa hodinu denně, a to pouze na mobilních zařízeních.

Zpátky ale k novinkám. V první řadě se Google bude snažit dostat virtuální realitu k více lidem. To chtějí docílit novým formátem VR180. Rozdíl je v tom, že zabírat se bude pouze 180 stupňů, místo klasických 360. Google to odůvodňuje tím, že videa ve 360 stupních jsou stále velmi pracná na přípravu a dobré kamery jsou příliš drahé. Budou se také vydávat speciální levné kamery, které dokážou točit pro tento “nový” formát. Jako první se dočkáme kamer od Lenova, LG a Yi Technology.

prehravani youtube

Druhou novinkou je nový vzhled pro aplikaci i web. Minulý měsíc byla na spuštěna testovací verze nového vzhledu pro prohlížeče, té se již brzy dočkáme ve finální verzi. Mezi novinky, které s touto aktualizací designu přijdou, patří například tmavý vzhled nebo přehrávání videa ve všech možných poměrech stran. Když například budete natáčet video na výšku, budete si jej následně moct přehrát v plné velikosti bez černých pruhů.

A new way to share on YouTube

A new way to share on YouTube

Další novinka je předělání sdílení videí. Během následujících týdnů by se nová možnost, jak sdílet videa, měla objevit v USA. Brzy poté by se pak měl přidat i zbytek světa. Co se změní, můžete vidět na videu výše. Poslední novinky už se moc netýkaly našeho trhu. YouTube TV dostává podporu v dalších amerických státech, ukázaly se také nové seriály, které se vysílají v rámci předplatného YouTube RED, které však v Česku není podporováno.

Jak se těšíte na novinky, které přijdou na YouTube?

Zdroj: googleblog.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)