Komunikační služba Google Talk byla dnes definitivně ukončena

Google Talk

Dnes je den, kdy oficiálně skončila služba Google Talk, neboli Gchat, případně Google Chat. První spuštění této služby proběhlo v roce 2005, takže o několik let dříve, než vůbec přišel operační systém Android.

Google Talk nebyl aktualizován čtyři roky

Zajímavé je také to, že služba byla naposledy aktualizována před čtyřmi lety. I přesto ale byla udržována díky externím aplikacím a programům. O konci služby se poprvé informovalo dříve tento rok. Pokud ještě využíváte Talk, tak budete automaticky převedeni na jinou komunikační službu Googlu, a to Hangouts. To je v podstatě modernější nástupce Talku, který se objevil v roce 2013.

Hangouts nabízí lepší vzhled, funkce jako třeba skupinové videohovory. Nejedná se ale přitom o jedinou volbu, kam přejít. Google má rovněž chatovací aplikaci Allo, která by měla být další evolucí v chatovacích aplikací. Má v sobě totiž chytrého asistenta.

Hangouts
Hangouts
Google Allo
Google Allo

Používali jste Google Talk? Na kterou chatovací službu jste přešli?

Zdroj: theverge.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)