Nové telefony Pixel nahradí Nexusy. Bude to stát za to? (souhrn spekulací)

Google Pixel

Již 4. října se nám oficiálně představí jedny z nejočekávanějších telefonů s nálepkou Googlu za poslední roky – Pixel a Pixel XL. Pojďme si shrnout ty největší spekulace o těchto telefonech, které nahradí Nexus řadu.

Budou mít Pixel telefony také prémiovou kvalitu?

Značka Pixel není pro Google ničím neznámým, už několik let vychází prémiové Chromebooky, které později doplnil i tablet Pixel C. Právě Chromebooky řady Pixel byly vždycky špičkově vybavené a doplněné o velmi kvalitní materiály. Otázkou je, jestli se podobné věci plánují i pro telefony. O výrobu se podle všeho u obou telefonů postará HTC, které má precizní zpracování u svých vlajkových lodí, takže naděje tu je.

Podle leaků bude minimálně tělo menšího smartphonu tvořeno kombinací hliníku a skla. Na zádech by měl být senzor otisku prstů a čočka fotoaparátu v levém horním rohu, která už nevystupuje tak moc. Je dost možné, že větší verze na tom bude jinak, protože Google na rozdíl od Applu má u svých zařízení většinou odlišný design. A jedna „důležitá“ informace, 3,5 mm jack bude telefon mít, stejně jako USB-C.

 

Google Pixel

Snapdragon 821 nakonec nebude?

O výkon se bude starat buď Snapdragon 820, nebo mírně vylepšený Snapdragon 821. Uniklé benchmarky nicméně ukazují spíše na 820. Mohlo by se jednat o novou revizi s podporou Clear Sight, kterou Qualcomm před několika dny představil. Paměť RAM by měla mít hodnotu 4GB u obou modelů.

Chystají se menší displeje

Obě verze Pixelů by oproti posledním Nexusům měli mít menší displeje, a to o 0,2 palce. Takže Pixel by měl mít přesně 5 palců a rozlišení 1080 x 1920 pixelů, XL verze by měla mít 5,5 palce a rozlišení 1440 x 2560 pixelů. Google Pixel

 

Možné specifikace telefonů

Google Pixel

  • displej: 5”, rozlišení FullHD (1080 x 1920 pixelů)
  • procesor: Qualcomm Snapdragon 820/821
  • paměť: 4GB RAM, 32/128 GB vnitřního úložiště
  • fotoaparát: 13MPx zadní, 8MPx přední
  • baterie: 2770 mAh
  • systém: Android 7.1

Google Pixel XL

  • displej: 5.5”, rozlišení QuadHD (1440 x 2560 pixelů)
  • procesor: Qualcomm Snapdragon 820/821
  • paměť: 4GB RAM, 32/128 GB vnitřního úložiště
  • fotoaparát: 13MPx zadní, 8MPx přední
  • baterie: 3450 mAh
  • systém: Android 7.1

Podpora Google Daydream

Virtuální realita od Googlu je za rohem. Oficiálně už známe několik zařízení, které budou Daydream podporovat. Takže alespoň se může porovnat HW těchto zařízení s těmi, o kterých se spekuluje, že budou v Pixel telefonech. Pokud se potvrdí, tak nebude mít problém ani jeden telefon s Google Daydream. Dává to i smysl, protože Nexusy 5X a 6P nebudou pravděpodobně mít dostatek výkonu.

Daydream

Fotoaparáty jsou velká neznámá

Podobně jako u procesoru, i u fotoaparátů se spekulace nedokážou shodnout. Podle benchmarku GFXBench má mít přední kamera 7MPx a zadní 11MPx, to jsou ale hodně netradiční hodnoty, takže mnohem více pravděpodobnější je druhá varianta. A to 12 MPx vzadu a 8MPx jako selfie kamera na přední straně. Čip by měl být od Sony. Nicméně nějaká revoluce v kvalitě fotografií se asi očekávat nedá.

Software: Pixel Launcher a Android 7.1

Nedávno unikla na internet aktualizovaná verze Google Launcheru, která už se ale bude jmenovat podle chystaných telefonů. Novinky si můžete už dnes odzkoušet. Kromě toho by telefony měly také přijít rovnou s Androidem 7.1. Co přesně bude obsahovat se zatím neví, ale hodně se spekuluje o aplikaci Daydream VR.

Kdy a za kolik?

Oficiálního představení bychom se měli dočkat 4. října na speciálním eventu. Kromě samotných telefonů Pixel by se na akci měl ukázat také Chromecast s podporou 4K rozlišení, Google Home a virtuální realita Daydream.

Přijít na trh by telefony mohly ještě v říjnu, na našem trhu to už ale bude klasicky později. Před několika dny unikla na internet údajná cena za XL model, která by měla být 649 dolarů, nicméně není jasné, jestli to je za 32GB verzi, nebo 128GB. Pro připomenutí, Nexus 6P ve verzi 128GB začínal s cenou 649 USD.

Těšíte se na nové Pixel telefony?

zdroje: techtimes.com, phandroid.com, androidpolice.com, techradar.com, androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)