Google Pay je v Česku: Nový způsob placení nahrazuje Android Pay

google pay cz

Android Pay se na našem trhu objevil s velkou slávou na konci minulého roku. Moc dlouho jsme si jej ale neužili, na začátku tohoto roku byl totiž oznámen Google Pay. Ve zkratce jde o rychlý a jednoduchý způsob placení pro kohokoliv odkudkoliv. Nyní se spustil i v Česku.

Google Pay je nový způsob placení, který nahradí Android Pay a další služby

V zahraničí měl Google několik podobných služeb k placení, kromě Android Pay i třeba Google Wallet. A právě to byl jeden z důvodů, proč vznikl Google Pay. Nejde tak jen o pouhý rebranding, novinka je postavena zcela od základů na zkušenostech, které Google v tomto odvětví za roky získal.

 

google pay android pay

Jak na svém blogu Google popisuje, dnešek je pouhým začátkem toho, co se chystá. Pracuje se na integraci Google Pay do všech produktů Google, abyste mohli platit pomocí karet, které si uložíte ve svém účtu Google, ať už k nákupům v obchodě či online. Ve zkratce to znamená, že stačí jednou zadat údaje ke kartě a poté s ní již můžete platit nejen na Google (Google Play, Play Music, Disk atd.), ale také všude na internetu a v prodejnách, kde půjde vidět logo Google Pay.

Google Pay platby

Budou se také rozšiřovat možnosti s online partnery a obchody. Informace máme také o tom, že se tato novinka brzy spustí i u sousedů na Slovensku.

Aplikace Google Pay je v novém

Nová aplikace Google Pay se postupně uvolňuje, najdete ji na stejném odkaze jako aplikaci Android Pay. Pokud tedy máte Android Pay v telefonu, tak stačí počkat na aktualizaci a Google Pay se vám automaticky změní. Samotná aplikace také prošla několika změnami.

karty google pay

Například na nové domovské obrazovce naleznete informace, které zrovna v dané chvíli potřebujete. A to například zobrazení posledních nákupů, obchody v okolí, přístup k odměnám či užitečné tipy. V záložce karty pro změnu naleznete všechny karty, které jste si nahráli do této služby, a to od těch kreditních, debetních karet, přes věrnostní programy a nabídky, až po všechny ty dárkové karty, které jste loni dostali k narozeninám. Fanoušci Android Pay se nemusí obávat, funkce nikam nezmizí.

Google Wallet
Google Wallet

Obdrželi jste již aktualizaci na Google Pay? Co zatím na novinku říkáte?

Zdroj: czechrepublic.googleblog.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)