Google patentoval touchpad na zádech telefonu. Dočkáme se ho v Pixelech?

Google Pixel touchpad

Google si patentoval zajímavou věc, která by se v budoucnosti mohla objevit na nových Pixel telefonech. Jedná se o touchpad na zadní straně telefonu, který by tak mohl přinést lepší ovládání telefonu.

Touchpad by mohl otevřít nové možnosti ovládání, říká Google

V patentu stojí, že dotyková plocha na zádech telefonu by mohla přinést nové možnosti ovládání. Tento zadní touchpad se může využít s mnoha různými aplikacemi a operacemi, které má zrovna uživatel otevřené.

touchpad google

Jako příklad se uvádí hudební aplikace, kde by mohl ovládat hlasitost. U webového prohlížeče by se dal využit k rychlému prohlížení stránky, aniž by se musel používat přední displej k ovládání. Dále třeba k prohlížení fotografií, podobně jako to již dnes podporují některé čtečky otisků prstů.

Touchpad by měl podporovat také gesta, kdy se například po nakreslení kolečka může otevřít určitá aplikace. Zajímavé je také to, že design Pixel telefonů je na zadní straně netradiční a v podstatě vybízí k tomu, že by se tam mohla v budoucnosti objevit dotyková plocha. Samozřejmě vše je zatím hodně daleko, jedná se pouze o patent.

[aps_product_sz id=“412032″]

Dokázali byste si představit malý touchpad na zadní straně telefonu?

Zdroj: phonearena.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)