Končí synchronizace mezi Diskem a Google Fotkami. Co to znamená?

Končí synchronizace mezi Google fotky a Diskem

Synchronizace mezi službami Fotky a Disk umožňuje, že se fotky a videa nahraná na disk zobrazí i v úložišti fotek. Jenomže podle uživatelů nebylo takové propojení služeb zrovna šťastnou volbou, na což Google reaguje jejich rozdělením. Konec synchronizace přijde začátkem července, takže uživatelé získají dvě samostatná úložiště. Manažeři Googlu se zároveň vyjádřili, jak budou oba produkty nadále fungovat.

Co uživatelé získají a ztratí ukončením synchronizace?

Jakmile Google obě služby rozdělí, nebudou se už fotky ani videa přidaná na Google Disk propisovat do služby “Fotky”. To samé platí i naopak, takže si můžete lépe oddělit pracovní záležitosti od těch osobních. Podle Googlu se občas stávalo, že uživatel nedopatřením smazal fotku z Disku, čímž o ni přišel také ve Fotkách. Stále ale bude možné kopírovat soubory z disku do úložiště fotek, zatímco naopak to zřejmě nepůjde.

Ve službě Google Fotky přibude tlačítko “Nahrát z disku”, a jakmile přes něj soubor vložíte, bude uložen na dvou místech, ale bez jakékoliv vazby. Jednoduše řečeno, úpravy provedené na disku se neprojeví v souboru ve službě Fotky a naopak. Zároveň to s sebou přináší také jisté omezení, protože pokud zkopírujete fotku ve vysoké kvalitě z Disku do Fotek, bude zabírat místo v obou službách.

Google propojení 10. července 2019 ukončí, zůstane obsah v obou službách stejný; všechny další změny už se potom projeví pouze v konkrétní službě. Co se týče synchronizace pro Windows a macOS, bude i nadále možná pomocí aplikace “Zálohování”.

Vadí vám konec synchronizace?

Zdroj: theverge.com

Lukáš Altman
O Autorovi - Lukáš Altman

Ahoj. Baví mě technologie a aplikace, které usnadňují každodenní život. Ve své tvorbě rád používám konstruktivní kritiku, fandím značkám jako Huawei, Honor nebo Xiaomi. více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)