Google Fit 1.57 přináší nový vzhled, časovou osu a cíle

google_fit_157_ico

Aplikace Google Fit byla aktualizována na verzi 1.57. Přináší významné změny ve vizuální stránce, přepracovanou časovou osu, stanovení cílů či widget. K dispozici je také nový ciferník Google Fit pro Android Wear a proměny se dočkala i samotná aplikace pro tuto platformu. Podívejme se na Google Fit 1.57 podrobněji!

Co přináší Google Fit 1.57?

Asi nejpatrnější jsou změny vzhledu, které uvidíte hned po spuštění aplikace. Údaje týkající se činností (doba trvání, spálené kalorie, vzdálenost, kroky), které byly původně skryty v kruhovém indikátoru, jsou nyní viditelné v horní části úvodní stránky. Budete je tedy mít rychleji na očích, navíc přibyl malý kruhový ukazatel pokroku pro jednotlivé dny v týdnu. Vše působí pestřejším dojmem, první obrazovku zaplnily obrázky a grafika, k dispozici je více dat a nové grafy. V podstatě všechno vypadá jinak, ale přesto se v novém UI patrně snadno zorientujete. Téměř vše je totiž stále tam, kde to bylo předtím.

Časová osa

V hlavní nabídce najdete novou sekci nazvanou Časová osa s přehledem historie vašich činností a sportovních aktivit. Přes rozbalovací nabídky můžete údaje snadno filtrovat a seskupovat podle dnů, týdnů a měsíců. Lze vybírat zobrazované údaje: čas aktivity, vzdálenost, kalorie nebo kroky. Konkrétní den můžete zobrazit ve formě přehledu či grafu. Proti předchozí verzi se jedná o několik drobných vizuálních vylepšení, ale samotná časová osa vypadá a funguje jako dřív.

Cíle

Dalším přírůstkem jsou přepracované cíle. Zatímco v předchozích verzích byly poněkud neohrabané, neboť byly omezeny jen na pár metrik a mohly by být sledovány pouze na denní bázi, nyní jsou viditelně použitelnější. Můžete si zvolit a jeden z předdefinovaných cílů (být aktivní 30 minut, běhat třikrát týdně nebo ujít 10000 kroků), případně si můžete vytvořit svůj vlastní. Můžete mít také cíle opakující se několikrát za den, týden nebo měsíc. Máte-li více cílů, budou přidány do seznamu na úvodní obrazovku místo velkého kruhového ukazatele pokroku. Cíle lze stanovovat přes plovoucí akční tlačítko.

Widget

Cíle se promítly i do widgetu – ten nyní umí zobrazovat nejen denní průběh aktivity, ale také grafické znázornění plnění jednotlivých cílů.

Android Wear

Z dalších novinek jmenujme nový ciferník pro Android Wear s názvem Google Fit Today, který zobrazuje naměřené údaje v klasicky stylizovaném vzhledu. Místo pestrobarevného kruhového grafu je tu tedy tradiční ciferník se čtyřmi ukazateli, zobrazujícími základní údaje.

Drobných změn se dočkala také aplikace pro Android Wear, která má nově ve výchozím nastavení černé pozadí. Viditelné je také zhuštění informací, aby se jich na malé displeje vešlo co možná nejvíce. Spuštění činnosti lze provést přes plovoucí tlačítko v dolní části obrazovky, které otevře seznam možností.

Neoficiální seznam změn

Protože Google zatím nevydal oficiální seznam provedených změn („changelog“), pokusíme se ho nyní sestavit vlastními silami. Co tedy přináší Google Fit 1.57?

  • Zásadní změna vzhledu aplikace.
  • Zobrazení časové osy.
  • Přepracované a rozšířené cíle.
  • Konfigurovatelný widget.
  • Nový ciferník a vzhled aplikace pro Android Wear

Jak získat Google Fit 1.57?

Aktualizace je uvolňována postupně, takže pokud máte Google Fit nainstalovaný a ještě jste nedostali poslední verzi, budete si muset počkat několik hodin až dnů. Na redakčním telefonu Sony Xperia Z3 s Androidem 5.1.1 jsme měli ještě ve středu dopoledne verzi 1.56 a nová se nenabízela ani v Obchodě Play.

Pokud se vám čekat nechce, můžete si poslední verzi stáhnout z alternativního zdroje. V takovém případě je ale nutné mít v systémovém nastavení povolenou instalaci aplikací ze zdrojů třetích stran. Balíček APK je podepsán Googlem a aktualizuje stávající verzi aplikace. Kryptografický podpis zaručuje, že soubor je bezpečný pro instalaci a nebylo s ním v žádném případě manipulováno.

Google Fit: Activity Tracking
Google Fit: Activity Tracking

Používáte Google Fit, nebo dáváte přednost jiné aplikaci?

Zdroje: androidauthority.com, androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)