TOPlist

Facebook si hraje s barvičkami. Statusy možná nebudou jen černé

facebook-barevne-statusy-nahledak

Tak nějak jsme si zvykli, že na sociálních sítích pracujeme nejčastěji s textem. I obrázky či videa totiž většinou nějakým tím textem popíšeme či okomentujeme. Některé sítě, jako třeba Google+ umí text částečně formátovat, takže váš status může obsahovat tučné části nebo třeba kurzívu. Facebook něco podobného v minulosti zkoušel také, ale protože samotné formátování bylo hodně „geekovsky“ řešené a používalo ho opravdu velice málo lidí, brzký zánik funkce byl jistý. Dnes již tučné písmo můžeme vidět jen na specializovaných stránkách, které používají tučné písmo pro nadpisy. Facebook se ale za každou cenu potřebuje odlišit a tak testuje nejrůznější funkce.

Facebook zkoušel barevné statusy a jejich pozadí

Zdá se to trochu zvláštní, nicméně je to opravdu tak. Statusy bylo možné napsat barevně, stejně jako bíle na barevném pozadí. Úmyslně píšeme v minulém čase, protože podle všeho již testování skončilo. Tu možnost měli uživatelé, kteří jsou zapojeni do alfa testování nových funkcí, takže běžní uživatelé tuto možnost neměli. Funkci také bylo možné aktivovat na pouhou hodinu, po jejímž uplynutí byla funkce opět odebrána.

Zda bude funkce ve finále opravdu na Facebooku použita zatím netušíme. Tato testování často přináší nějaké zajímavé funkce, které se ale nakonec do ostrého provozu nikdy nedostanou. Jen čas tedy ukáže, zda se barviček ve statusech dočkáme. Za upozornění na testování děkujeme Kubovi Teichmannovi.

Uvítali byste barevné komentáře? Nebo komentáře s barevným pozadím? Nebo si myslíte, že se jedná o naprostou zbytečnost? Podělte se o své názory s ostatními v diskuzi pod článkem.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)