TOPlist

Samsung láká na procesor Exynos 9. Dostane ho Galaxy S8?

samsung-exynos-9-ico

Dosavadní zvěsti tvrdily, že letošní vlajková loď Samsung Galaxy S8 má přijít na trh s procesorem Qualcomm Snapdragon 835. Přesto lze ale poměrně spolehlivě očekávat, že na většinu trhů půjde novinka s vlastním procesorem Exynos, jak tomu bylo v posledních dvou letech. Předpokládaným nástupcem Exynosu 8890, který poháněl modely Galaxy S7 a Note 7, měl být Exynos 8895. Nyní to ale vypadá, že jihokorejský výrobce hodlá představit procesor Exynos 9. řady.

Uvedenou informaci naznačil na sociální síti Twitter účet Samsung Exynos, který v pátek publikoval upoutávku v podobě obrázku s textem „Discover cloud 9 with Exynos“. Z obsažené číslovky zahraniční média soudí, že následující řada procesorů od Samsungu ponese právě číslo 9.

Upoutávka na Samsung Exynos 9 Upoutávka na Samsung Exynos 9

Co nabídne Samsung Exynos 9?

Samsung Exynos 9 by měl být vyráběn stejnou 10nm technologií, jako Qualcomm Snapdragon 835. Další specifikace však v tuto chvíli nejsou známy. Vyjdeme-li ze současných informací o Exynosu 8895, pak můžete soudit, že nový čip bude mít grafiku Mali-G71, která nabídne rozlišení 4K a podporu obsahu pro virtuální realitu. Z hlediska výkonu by Exynos 9 měl na stejných taktovacích frekvencích podávat stejný nebo dokonce i lepší výkon než Snapdragon 835 při generování méně tepla.

Samozřejmě v tuto chvíli je nutné brát informace o novém čipu z dílny Samsungu s rezervou. Jediné, co je evidentní, je výše publikovaná upoutávka. Každopádně z praktického hlediska by posun na devátou řadu dával smysl. Přeci jen Samsung Galaxy S8 bude pro výrobce klíčovým modelem více než kdykoli předtím. Je otázkou, zda se nějaké podrobnosti dozvíme na nadcházejícím Mobile World Congressu. Společnost na neděli 26. února ohlásila tiskovou konferenci, v jejímž průběhu představí nový tablet Galaxy Tab S3. Dle deníku The Korea Herald je očekávána také projekce minutu dlouhého klipu, ve kterém budou alespoň částečně odhaleny nějaké informace o letošní vlajkové lodi. V souvislosti s tím očekává deník Hankyung také oznámení oficiálního data.

Co si myslíte o upoutávce Samsungu? Dostane Galaxy S8 čip Exynos 9?

Zdroje: sammobile.com, androidauthority.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)