První extra odolná diamantová skla uvidíme již příští rok v telefonech

diamantova skla

Již v roce 2019 bychom mohli vidět první telefony, které mají diamantová skla, respektive displeje, které jsou chráněny speciálním sklem. To je oproti jiným ochranným sklům zpevněno diamanty. Nazývá se Mirage Diamond Glass a vyrábí jej společnost Akhan Semiconductors.

Diamantová skla se dají použít i s jinými technologiemi

Generální ředitel společnosti Akhan, řekl že sklo posílené diamanty je mnohem silnější a tvrdší než klasické ochranné sklo. Mirage Diamond Glass se vyrábí z laboratorně vytvořených diamantů, hlavním plusem má být to, že se dá použít v kombinaci s jinými technologiemi jako je například Gorilla Glass, kterou dnes využívá většina výrobců telefonů.

Rozbitý-displej-telefonu-není-levnou-záležitostí-ikona

Momentálně jsou ochranná sklíčka telefonů hodně náchylná na pády, s „přimícháním“ diamantů by se mohly stát mnohem odolnější. V současné době už probíhají poslední testy předtím, než se technologie nabídne výrobcůmZpočátku chtějí spolupracovat s jedním výrobcem a následně spolupráci rozšiřovat na další „hráče“ na trhu s telefony.

Testuje se například to, že ochranné sklo s diamanty nebude mít žádný vliv na dotykový displej. Provádí se také zkoušky pevnosti, aby byla zajištěna dobrá životnost. Výsledky zatím nejsou k dispozici, ale vzhledem k tomu, že by se telefony s touto technologií měly objevit již příští rok, tak jsou pravděpodobně na dobré cestě. Jediný problém tak může být v ceně.

Připlatili byste si za lepší ochranu displeje?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)