Levné chytré osvětlení IKEA Tradfri konečně podporuje Asistent Google

ikea tradfri brana chytre osvetleni IKEA asistent google

Když se oznámilo chytré osvětlení IKEA Tradfri, radovali jsme se nad tím, že konečně existuje možnost mít chytrá světla za méně peněz než třeba za Phillips Hue. Radost nás ale přešla záhy, kdy toto led osvětlení od IKEA nefungovalo s Asistentem Google. Švédská společnost ale slibovala, že časem se dostane i na Google. V těchto dnech se tak stalo a Trådfri brána si nově rozumí s Asistentem Google, ale i třeba s chytrým reproduktorem Google Home.

Levná chytrá světla IKEA si rozumí s Asistentem

Inteligentní osvětlení IKEA Tradfri začínalo pouze jako světlo ovladatelné pomocí aplikace. Ovládání hlasem se začalo objevovat později. Nejprve se dostalo na Alexu od Amazonu, poté se objevila podpora pro Apple Homekit a nyní se konečně dostalo i na třetího významného hráče na poli chytrých reproduktorů a asistentů – Google.

Asistent Google nově podporuje chytrá světla IKEA Tradfri

Asistent Google nově podporuje chytrá světla IKEA Tradfri

Nově tak můžete přidat toto LED světlo do systémů, které fungují s Asistentem Google. A to přes nastavení asistenta, kde se nově zobrazuje i možnost přidat Tradfri světlo. K aktivaci je potřeba i samotná aplikace od IKEA, která byla aktualizována.

V redakci máme tato chytrá světla a můžeme tak potvrdit, že vše funguje. Vidět to můžete i na našem krátkém videu z testování hlasového ovládání. Ovládat hlasem se dá jas, barvy a samozřejmě můžete světla také zapínat nebo vypínat.

IKEA Home smart 1
IKEA Home smart 1

Máte chytré osvětlení IKEA? Propojili jste si ho již s Asistentem?

Zdroje: androidpolice.com, vlastní

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)