Chytré brýle Google Glass dostaly po letech novou aktualizaci

chytré brýle google glass

Už je to dlouho, co jsme naposledy slyšeli nějakou zprávu ohledně Google Glass. Neúspěšný produkt se přestal prodávat v roce 2015 a od té doby nevyšla téměř žádná informace. Nyní ale po téměř třech letech dostávají chytré brýle Google Glass novou aktualizaci, která dokonce přidává novou funkci.

Chytré brýle Google Glass nyní podporují klávesnice

Nová aktualizace se označuje jako XE23. Seznam změn je krátký, nicméně poměrně zajímavý. Google Glass jde nyní spárovat se vstupními zařízeními přes Bluetooth. Podporují se třeba klávesnice.

google_glass1

Na první pohled to nevypadá jako nic velkého. Ale musíme brát v potaz, že téměř tři roky jsme o zařízení neslyšeli. Díky podpoře vstupních zařízení, se také dají brýle ovládat novým způsobem. Před aktualizací se využívaly hlavně hlasové příkazy. Teď můžete například psát zprávy přes malou bluetooth klávesnici, kterou budete mít schovanou v kapse.

Pravděpodobně to ale neznamená, že chytré brýle vstanou z popela. Přišly na trh příliš brzy a svět na ně zatím nebyl připraven. Google se v těchto dnech soustředí na jiné věci, než chytré brýle.

Vzpomínáte si ještě na chytré brýle Google Glass? Myslíte, že by nová verze uspěla?

Zdroj: phandroid.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)