Chyba 404 na webu Android.com vám odhalí skrytou chytlavou hru

chyba_404_android_com_ico

Jak často vás odkaz zavede na stránku, která již na daném webu neexistuje? V takovém případě na vás zpravidla čeká chyba 404, prezentovaná různými způsoby. Záleží přitom na nastavení daného serveru, jak bude stránka s chybou vypadat. Google se rozhodl přidat nenápadný, ale zábavný bonus pro ty, kdož přijdou na špatný odkaz na webu Android.com.

Chyba 404 nabídne uživatelům hru

Když do prohlížeče zadáte adresu www.android.com/cokoli_co_neexistuje (například www.android.com/svetandroida), zobrazí se vám chyba 404 s komentářem „Oops, how’d you get here?“ („Jejda, jak jste se sem dostal?“). Součástí informace je také nenápadné zelené tlačítko s lákavým nápisem PLAY.

Jakmile na něj klepnete, ocitnete se v jednoduché, roztomilé hře. Dva roboti v ní vystřelují do bludiště různé cukrovinky, odpovídající symbolům vybraných verzí Androidu (modrý želatinový bonbón, růžová kobliha, bílý marshmallow). Úkolem hráče je nastavit čtyři přepínače polohy skleněných trubek do takové polohy, aby se cukrovinka dostala do příslušné barevné trubky (bonbóny do modré, marshmallow do bílé a koblihy do růžové). Když budete mít štěstí, narazíte také na nugát, který může herní pole opustit kterýmkoli ze tří výstupů.

Stručné vysvětlení principu hry Stručné vysvětlení principu hry

Pokud cukrovinka spadne, nebo skončí v jiném výstupním otvoru, ztrácíte jeden život. Těch máte k dispozici pět a v průběhu hry se občas nějaký přičte. Naopak za správné doručení obdržíte body. Hra končí po vyčerpání pěti životů, výsledek pak lze sdílet na sociální sítě Google+, Twitter a Facebook.

Jedná se jistě o zajímavé velikonoční vajíčko, které pobaví po grafické i herní stránce. Hra je chytlavá, ale jsme přesvědčeni, že časem omrzí. Dosáhli jsme v jednom kole bezmála 1400 bodů a patrně nejvíce nás zarazilo, že v průběhu nedochází k žádnému zvyšování obtížnosti například zrychlováním pohybu objektů. Pouze po dosažení určitého počtu bodů (přibližně kolem 400) se bílé pozadí proměnilo v diskotéku s tmavým pozadím a blikajícími světly.

Bílý marshmallow patří do bílé trubky Bílý marshmallow patří do bílé trubky

Pokud jste hru zkusili, co na ni říkáte? Připadá vám takové využití chybové stránky 404 praktické, zajímavé či zábavné? A jaké nejvyšší skóre jste nahráli? Podělte se v diskuzi pod článkem!

Zdroje: 4pda.ru, droider.ru, androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)