BlackBerry představí na CES 2017 další telefon s hardwarovou klávesnicí

blackberry-ces-2017-s-hardwarovou-klavesnici-ico

v polovině listopadu loňského roku jsme informovali, že BlackBerry chystá další telefon s hardwarovou klávesnicí. Dle slibu generálního ředitele firmy Johna Chena jsme se novinky měli dočkat „v dohledné době“. Nebylo však zřejmé, jaký koncept značka použije – zda se bude opět jednat o výsuvnou konstrukci, jako u Privu, nebo konvenčněji pojaté zařízení, jehož jednu polovinu bude zabírat obrazovka a druhou klávesnice, jak můžeme znát z modelu BlackBerry Classic.

Telefon s hardwarovou klávesnicí prozradil manažer TCL

Další střípek unikl nyní díky společnosti TCL Communication, která vlastní práva pro název BlackBerry a je mateřskou firmou Alcatelu. Prezident a generální manažer firmy pro severoamerickou oblast Steve Cistulli publikoval včera večer na sociální síti Twitter kratičké video. V jen čtyři sekundy trvajícím záběru je prezentován telefon s hardwarovou klávesnicí, který TCL hodlá představit na veletrhu CES. S největší pravděpodobností se jedná o render modelu s kódovým označením Mercury. Cistulli doprovodil video krátkým sloganem „Působivě navržený. Zřetelně odlišný.“ Dle hashtagů se pak má jednat o zařízení, které bude na CESu představeno pod značkou BlackBerry.

BlackBerry „Mercury“ Keyboard Teaser

BlackBerry "Mercury" Keyboard Teaser

Bohužel v tuto chvíli nejsou známy žádné další podrobnosti o zařízení, které nepochybně zaujme svým nekonvenčním designem. Dle dosavadních zvěstí bude mít novinka obrazovku s úhlopříčkou 4,5 až 4,6″ s neobvyklým rozlišením 1620 x 1080 obrazových bodů (jemnost 420 ppi). Srdcem má být procesor Qualcomm Snapdragon 625, kterému budou sekundovat 3 GB operační paměti – půjde tedy o telefon střední třídy. Z té nevybočují ani další předpokládané vlastnosti: interní úložiště s kapacitou 32 GB, 3400mAh baterie či snímač otisků prstů. Operačním systémem má být Android 7.0 Nougat s řadou vlastních vylepšení, orientovaných primárně na bezpečnost a ochranu dat.

Steve Cistulli prozradil telefon s hardwarovou klávesnicí Steve Cistulli prozradil telefon s hardwarovou klávesnicí

Co myslíte: má telefon s hardwarovou klávesnicí v dnešní době ještě smysl? Podaří se BlackBerry konečně prorazit v segmentu chytrých telefonů s Androidem? Diskuze pod článkem je tu pro vás!

Zdroje: androidauthority.com, twitter.com, androidcentral.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)