Nexus 5X a 6P obdrží dvě bezpečnostní aktualizace Androidu navíc

Google se z nějakého důvodu rozhodl prodloužit životnost posledních telefonů řady Nexus a přidá dvě bezpečnostní aktualizace Androidu.

Google se z nějakého důvodu rozhodl prodloužit životnost posledních telefonů řady Nexus a přidá dvě bezpečnostní aktualizace Androidu. Ukazuje to stránka Googlu, kde jsou napsané aktualizace pro zařízení Pixel a Nexus.

Nexus 5X a 6P obdrží bezpečnostní aktualizace Androidu až do listopadu 2018

Standardně Google nastavuje u svých telefonů podporu bezpečnostních aktualizací po dobu tří let. U Nexus 5X a Nexus 6P tedy měla podpora končit v září příštího roku. Tak to bylo i od představení telefonů uvedené na stránkách Googlu. Včera večer se ale datum u těchto dvou telefonů změnilo, a to na listopad 2018.

bezpecnostni aktualizace androidu nexus telefony

Aktualizace samotného Androidu se u těchto dvoum ani u jiných zařízení nezměnila. Pokud tedy vlastníte jeden z těchto telefonů, tak oficiální cestou už nedostanete žádnou větší aktualizaci, jako třeba Android P. Android Oreo byla poslední. Každopádně i bezpečnostní aktualizace potěší. Důvod, proč se tak Google rozhodl učinit, není znám.

I když se může zdát z pohledu, že bezpečnostní aktualizace toho většinou moc neřeší. Opak je pravdou, například bezpečnostní záplata z tohoto měsíce opravuje útok Blueborne, který probíhá pomocí Bluetooth a v posledních týdnech se hodně řešil. V takových případech jste rádi za každou bezpečnostní aktualizaci navíc.

[aps_product_sz id=“359776″]

[aps_product_sz id=“359787″]

Vlastníte Nexus 5X nebo 6P? Jste spokojení s posledními telefony řady Nexus?

Zdroj: droid-life.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)