Asistent Google rozumí novým jazykům. Jak je na tom čeština?

asistent google cestina

Google oznámil několik novinek pro svůj Asistent. Z nich budou nejprve čerpat vývojáři aplikací a následně již také samotní uživatelé. Nově budou moct vývojáři vytvářet aplikace pro španělštinu, italštinu, portugalštinu a také indickou angličtinu. A co čeština?

Vylepšuje se také propojení chytrých reproduktorů a telefonů

Kromě podpory nových jazyků, mají vývojáři také k dispozici možnost vytvářet aplikace, které využijí výhody propojených telefonů a chytrých reproduktorů. Asistent dokáže předat informaci z chytrého reproduktoru přímo do telefonu. Jako příklad se uvádí placení jídel a objednávek, které se ukážou z Home reproduktoru přímo v mobilní aplikaci. Dále Google umožní rozpoznávat značky. Například když máte chytrá světla Phillips a Wemo, tak nově se budou dát rozlišit i tím, že rovnou při příkazu zmíníte i název.

Actions on Google: Internationalization

Actions on Google: Internationalization

Poslední z novinek se hodí pro hledání nových aplikací třetích stran pro Asistenta. V hlavní aplikaci Google Assistant se objeví záložky „What’s new“ a „What’s trending“, tedy co je nového, a co je zrovna trendy. Kromě toho se také Google Asistent rozšiřuje na další zařízení, pár dní zpátky přibyl Nexus Player a brzy by se mělo dostat také na tablety, kterým se Asistent od Googlu prozatím vyhýbal.

Čeština v Asistentu Google?

Google veřejně prohlásil že Asistent v češtině přijde do pěti let. Což je celkem logické, už na začátku roku jsme mohli vidět Google Asistent s podporou českého jazyka. Že si rozumí Google s češtinou dokládá i to, že náš jazyk podporují nová sluchátka Pixel Buds, ve kterých je integrován překladač. Náš redakční odhad je, že se dočkáme Google Asistenta v češtině již příští rok.

Google Assistant
Google Assistant

Využíváte Asistenta Google?

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)