Apple kupuje populární Shazam. Oznámení se máme dočkat již zítra

apple kupuje službu shazam

Vypadá to, že se ještě před koncem roku dočkáme jedné velké akvizice v mobilním světě. Spekulace z posledních dní hovoří o tom, že Apple koupil populární službu Shazam, která slouží nejen k rozpoznávání hudby. Obchod už je údajně hotová věc a zítra bychom se měli dočkat oficiálního oznámení.

Apple má za službu Shazam zaplatit přes 400 miliónů dolarů

Zahraniční server TechCrunch přišel se zprávou, že Apple získal společnost Shazam, která se specializuje na rozpoznávání hudby. Poté zprávu potvrdil i ekonomický server Bloomberg. Shazam už není jen služba pro rozpoznávání hudby, v poslední době už zkouší i odlišné věci. Mimo jiné i reality show, která běží v USA a spočívá v hádání názvů písniček.

Shazam-apple

Zdroje ze zahraničí hovoří nejvíce o tom, že Apple zakoupí Shazam za 400 milionů dolarů, v přepočtu tedy cca 8,7 miliardy Kč. Z jiných míst se ale hovoří o částce, která bude více než miliarda dolarů. I takto velké číslo by nebylo pro Apple ničím neobvyklým, například v roce 2014 Apple za společnost Beats by Dr. Dre zaplatil 3 miliardy dolarů.

Služby Shazamu jsou rozšířené na většinu systému. Samozřejmostí je iOS a Android, pak je ale dostupný třeba na chytré hodinky, OS X nebo chytré televize Samsung. Společnost už také má funkci pro neustálé rozpoznání hudby, což je něco, co můžeme vidět u posledních Pixel telefonů. Takže si rozhodně stejnou funkci dokážeme představit i v iPhonech.

Shazam: Find Music & Concerts
Shazam: Find Music & Concerts

Používáte Shazam k rozpoznávání hudby?

Zdroje: engadget.com, pocketnow.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)