7 jednoduchých triků pro aplikaci WhatsApp

Tipy a Triky pro aplikaci WhatsApp

Již delší dobu se na webu neobjevily tipy a triky do oblíbených aplikací. Dnes to napravíme, a to rovnou sedmi jednoduchými tipy a triky pro aplikaci WhatsApp. Tuhle aplikaci používá stále více a více lidí, takže se určitě bude hodit znát nějaké ty triky, které vám ulehčí chatování.

1) Vypnutí oznámení o přečtení

Pokud se chcete vyhnout větě “četl/a si to, proč mi neodepisuješ” a chcete případně někoho ignorovat. Můžete tak učinit, volba pro vypnutí oznámení přečtení je trochu schovaná. Najdete ji v nastavení – účet – soukromí a úplně dole odklikněte položku oznámení o přečtení. Vypnutím této položky se vám také přestanou ukazovat přečtení u vašich kontaktů. Pozor ale na to, že u skupinových chatů to nefunguje, tam se přečtení budou zobrazovat stále.

whatsapp-1

2) Vypnutí stavu naposledy viděn

V nastavení soukromí ještě chvíli zůstaneme. Pokud se chcete vyhnout zprávám jako výše, může vám pomoci nastavit i to, aby nikdo neviděl, kdy jste byl naposledy online. Při vypnutí prvního i druhého bodu už vás nebude moct nikdo obvinit z toho, že je ignorujete. Změnu viditelnosti stavu najdete v nastavení – účet – soukromí, hned jako první položku. Opět platí to co v předchozím bodu, pokud vypnete tuto funkci, neuvidíte vaše kontakty, kdy byly naposledy online.

whatsapp-5

3) Změna stylu písma

Vyjádřit důležitost věty nemusí být u textu vždy jednoduché, použití smajlíků anebo vykřičníků nemusí být vždy ideální. Naštěstí v aplikaci WhatsApp jde poměrně jednoduše změnit styl písma. Pokud chcete zdůraznit text, napište na začátek a konec věty hvězdičky – *tučný text*. Kurzíva funguje úplně stejně, akorát místo hvězdiček se použijí podtržítka – _kurzíva_. Nakonec je pak přeškrtnutý text, který se tvoří pomocí vlnovek – ~přeškrtnutý text~. Příkazy se dají i kombinovat.

whatsapp-2

4) Zrušení hlasové zprávy

Odesílání hlasových zpráv v aplikaci WhatsApp funguje tak, že je třeba držet prst na ikonce mikrofonu, jakmile se pustí prst z displeje, hlasová zpráva se pošle. Pokud ale nechcete aby se zpráva odeslala, musíte posunout prst směrem doleva. Při úspěšném zrušení odeslání zprávy se zobrazí animace s malým červeným košem, do kterého se hlasová zpráva přesune.

whatsapp-3

5) Odeslání dokumentů, fotek, polohy apod.

Někdy je potřeba odeslat rychle soubor z telefonu. WhatsApp podporuje posílání různých věcí, už dlouho to není jen o zprávách. Dokumenty, fotky, kontakty nebo například hudbu můžete poslat jednoduše přes ikonku kancelářské spony, kterou najdete v pravém horním rohu v otevřené konverzaci. Pokud potřebujete poslat vaši polohu, můžete tak učinit přes stejnou ikonu, poté si jen vybere jak přesnou informaci chcete poslat.

whatsapp-4

6) Chatovací bublina jako z Messengeru

I WhatsApp může mít chatovací bubliny, které se vám budou zobrazovat na obrazovce, podobně jako to má Facebook Messenger. Tuhle funkci nenajdete nikde v nastavení, musíme si pomoc externí aplikací WhatsBubbles, která se dá zdarma na Google Play. Po rychlé instalaci už bude vše fungovat úplně stejně jako u Messengeru. A to včetně náhledu a rychlých odpovědí.

WhatsBubble
WhatsBubble

7) Účast v beta verzi WhatsApp

Podobně jako velké množství aplikací, i WhatsApp nabízí uživatelům možnost zúčastnit se beta testování aplikace. Budete tak mít přístup k novým funkcím dříve, než se dostanou do standardní verze. Musí se ale také počítat, že beta verze nemusí být tak stabilní a může se občas u ni vyskytnout chyba. Přihlásit se do beta testování můžete na této stránce.

whatsapp-6

Používáte ke komunikaci aplikaci WhatsApp? Znali jste všechny tipy?

Zdroje: androidpit.com, pocket-lint.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)