Messenger je přeplácaný, přiznal šéf z Facebooku. Má se zjednodušit

aplikace messenger

Nejen aplikace Messenger je přeplněná, ale i webová verze. Řekl to dnes David Marcus, což je přímo viceprezident Facebooku. V posledních dvou letech se prý nechali hodně unést a do původně chatovací aplikace přinesli mnoho funkcí.

Aplikace Messenger projde změnami

Zatímco se plnil Facebook Messenger novými funkcemi, tak si při přidávání novinek vývojáři neuvědomili, že je Messenger doslova přeplácaný. Messenger obsahuje velké množství funkcí, se kterými jsme ještě před dvěma lety vůbec nemohli počítat. Některé se používají často, některé zase téměř ne.

messenger facebook streak snapchat

Co ale většinu z vás určitě potěší je to, že má Facebook tento rok doslova masivně investovat do zjednodušení a zefektivnění Messengeru. Společnost zatím odmítla komentovat, jakým způsobem budou Messenger redukovat, nebo o jaké funkce uživatelé přijdou.

David Marcus se dostal k vedení Messengeru v roce 2014, kdy se ještě jednalo v podstatě o doplněk k Facebooku. Od té doby se Messenger změnil z rychlé a jednoduché chatovací aplikace na vlastní platformu a sociální síť, která by mohla kompletně existovat i bez Facebooku. Klasická aplikace se stala tak objemnou, že se vytvořila i značně okleštěná Lite verze Messengeru, která nabízí jen základní funkce pro chatování.

Messenger Lite
Messenger Lite

Je podle vás Facebook Messenger přeplácaný?

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)