TOPlist

Nejnovější aplikace z Google Play #225: diagnostika auta z mobilu

Nejnovější-aplikace-z-Google-Play-#225

Máme tu už deváté pondělí roku 2018, které se vám pokusíme zpestřit výběrem nejnovějších aplikací z Obchodu Play. Tentokrát to bude program pro přenos fotek do počítače a aplikace pro vytváření kinemagrafů. Pro hudební posluchače jsme našli prográmek, který dokáže servírovat hudbu dle vkusu, činnosti nebo nálady. A nakonec na vás čeká aplikace, která poslouží jako mobilní diagnostika auta.

Photos Companion – přenos fotek do počítače

O první aplikaci dnešního přehledu neslyší pravidelní čtenáři poprvé. Photos Companion od Microsoftu jsme totiž na našich stránkách představili v polovině února. Jedná se o projekt, zaměřující se na přenos obrázků a fotografií z telefonu do počítače. Vše funguje tak, že se Photos Companion připojí k aplikaci Fotografie v systému Windows 10. Po povolení náhledu (kliknout na nabídku se třemi tečkami vpravo nahoře, vybrat v nastavení možnost Zobrazit více a aktivovat volbu Zobrazit další funkce náhledu) je pak možné jednoduše odesílat fotky z Androidu do počítače. Samotný přenos probíhá prostřednictvím bezdrátové sítě.

V praxi to funguje tak, že na desktopu použijete tlačítko Import a vyberete možnost Z mobilu přes Wi-Fi. Podmínkou je, že telefon a počítač musí být ve stejné síti. Na obrazovce se pak zobrazí malé vyskakovací okno s QR kódem. Otevřete aplikaci na mobilním telefonu, která vás požádá o nasnímání kódu. Poté vyberete obrázky, které chcete odeslat, a klepnete na tlačítko Done. Přenos je velmi rychlý, nemusíte se o nic starat a prostě to funguje.

Po necelých dvou týdnech v Obchodě Play si tento program stáhlo více než deset tisíc uživatelů, jejichž spokojenost vyjadřuje průměrná známka 3,9. Instalační balíček velký 53 MB můžete použít na zařízeních s Androidem 4.1 a novějším.

Photos Companion, a Microsoft Garage project
Photos Companion, a Microsoft Garage project

vimage – vytvořte si kinemagraf

Cinemagraf nebo kinemagraf je fotografie, na které probíhá menší a opakovaný pohyb. Cinemagrafy, které jsou obvykle publikovány ve formátu animovaného souboru GIF, mohou vyvolávat iluzi, že se divák dívá na video. A právě na tuto kategorii obrázků se zaměřuje dosud oficiálně nepublikovaná aplikace vimage. Ta na rozdíl od video smyček zachytává a opakuje pohyb jen určitých částí snímku, což dokáže udělat jinak nudnou fotografii zajímavější.

Jak to funguje?

  1. Vyberte nebo pořiďte fotografii
  2. Zvolte, který efekt nebo pohyb chcete použít
  3. Proveďte další úpravy. Je to snadné a rychlé
  4. Nakonec můžete obrázek uložit nebo sdílet

 

Aplikace zatím nebyla oficiálně vydána, proto nejsou informace o její průměrné známce. Dosud si ji stáhlo více než sto tisíc uživatelů. Instalovat ji můžete na telefony a tablety s Androidem 4.3 a novějším.

VIMAGE 3D live photo animation
VIMAGE 3D live photo animation

Z podobného soudku je aplikace Loopsie, kterou jsme představili v polovině loňského roku.

Stations by Spotify – rádio dle vašich chutí

Stations je experimentální aplikace od provozovatele hudební služby Spotify. Jejím cílem je poskytnout jednoduchý způsob, jak poslouchat hudbu. Vybírat můžete z řady možností podle stylu hudby (klasický rock, R&B, …) či činnosti (cvičení, práce, …). Mezi „stanicemi“ lze libovolně přepínat, pozastavovat přehrávání, co však nejde, je přeskakování písniček. Chcete-li aplikaci používat, musíte mít účet Spotify a pokud nemáte prémiové členství, budete si sem tam muset poslechnout reklamy.

Aplikace Stations by Spotify je aktuálně dostupná jen v Austrálii, takže pokud ji chcete vyzkoušet u nás, můžete si instalační balíček stáhnout ze serveru APKMirror. Během jednoho měsíce program otestovalo více než tisíc uživatelů a jeho průměrná známka je 3,2. Necelých 6 MB velký balíček lze používat na zařízeních s Androidem 4.0.3 a vyšším.

ed01257bf392b996b08cbec255443fc1?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Mimochodem víte, že Spotify čeká velká změna? Chystají prý vlastní hardware!

Car Scanner ELM OBD2 – diagnostika auta

Na závěr tu máme relativně novou aplikaci, která poslouží jako mobilní diagnostika auta. K tomu, aby fungovala, je nezbytným předpokladem vozidlo vybavené konektorem OBD2 a adaptér, komunikující přes tento konektor s automobilem (kompatibilní s ELM327 seženete v Číně doslova za pár stovek). V minulosti jsme se podrobně věnovali dobře zpracovanému programu Torque Pro, který určitě také stojí za pozornost.

Car Scanner ELM OBD2 dokáže v reálném čase zjistit, co vaše auto dělá, získat chybové kódy, sledovat výkon vozidla, údaje senzorů a další informace. Pochopitelně je ale vhodné upozornit na skutečnost, že tento způsob diagnostiky neukáže zdaleka všechny jednotky a jejich hodnoty, jako značková diagnostika jednotlivých výrobců.

Jako hlavní vlastnosti a funkce autoři aplikace jmenují:

  • Vlastní zobrazení přístrojového panelu na základě toho, jaké informace chcete sledovat.
  • Získejte i informace, které výrobce automobilů skryl.
  • Výsledky automatického testu ECU, komplexní diagnostika auta.
  • Možnost resetovat/vymazat chybové kódy.
  • Zkontrolujte všechny senzory na jedné obrazovce
  • Funguje s jakýmkoli vozidlem, které používá standard OBD 2 (většina vozidel po roce 2000).
  • Obsahuje řadu profilů, které zpřístupní další funkce pro vozy Toyota, Mitsubishi, GM, Opel, Vauxhall, Chevrolet, Nissan, Infinity, Renault, Hyundai, Kia, Mazda Skyactiv a další.
  • Režim HUD, který můžete použít k zobrazení dat na čelní sklo.
  • Poskytuje nástroj pro velmi přesné měření akcelerace (0-60, 0-100 atd.)
  • Může být použit jako palubní počítač a zobrazit statistiky o spotřebě paliva!
  • Nabízí nejširší spektrum funkcí na trhu zdarma.

 

Během měsíce si tento program stáhlo více než deset tisíc uživatelů a jeho průměrná známka je velice pěkná: 4,7. Instalační balíček velký 56 MB lze použít na zařízeních s Androidem 4.3 a vyšším.

Car Scanner ELM OBD2
Car Scanner ELM OBD2

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)