Nová statistika ukazuje, že Android telefony jsou spolehlivější než iPhony

android telefony

Android není jen nejoblíbenější systém na světě, podle poslední zprávy to vypadá, že i Android telefony a tablety jsou spolehlivější než iPhony a iPady společnosti Apple. Zprávu se statistikami vydala společnost Blancco Technology Group.

Android telefony posilují, Apple naopak padá dolů

Společnost přinesla výsledky z prvního kvartálu tohoto roku. Do statistiky byly zahrnuty zařízení poslané do servisu, které měly neopravitelné softwarové nebo hardwarové problémy. Testování probíhalo po celém světě, přitom počet otestovaných zařízení je údajně v milionech. U zařízení se systémem od Applu se nedalo opravit celkem 68% zařízení. U Androidu to je pak 50%.

android ios spolehlivost

Důvod je jednoduchý, podle zprávy jsou nejnovější telefony od Applu nejméně spolehlivé, kdy se celková poruchovost dostává na 11% ze všech zařízení. Vlajkové modely s Androidem se pohybují kolem poruchovosti 8 procent. iOS má dále zaostávat v pádech aplikací, přehřívání a problémech s GPS. Android ale rozhodně není bezchybný, uživatele po celém světě nejvíce trápí problémy s fotoaparáty a signálem. Tak jako tak, čísla ani u jednoho systému nejsou moc povzbudivá.

Kolikrát už se vám stalo, že jste měli zařízení s neopravitelnou chybou?

Zdroj: androidheadlines.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (27)