TOPlist

Android Oreo má nové řešení instalace aplikací z neznámých zdrojů

Android Oreo má nyní další ochranný prvek

S novým systémem Android Oreo přišlo i mnoho změn. Nedávno jsme informovali o tom, že Google zavedl skenovaní aplikací v obchodě play. Android Oreo má nyní i další ochranný prvek, který pracuje s instalacemi aplikací z neznámých zdrojů.

Android Oreo má nové prvky ochrany

Mnoho uživatelů Androidu alespoň jednou za život nainstalovalo nějakou aplikaci z „neznámého zdroje“. To jsou veškeré další zdroje mimo obchod Google Play. U takových aplikací je mnohem větší šance, že budou obsahovat nějakou potenciálně nebezpečnou věc, malware apod.

Android 8 Oreo má nyní další vylepšení, které vám pomůže ochránit váš telefon, když trváte na instalaci aplikací z neznámého zdroje. V novém Androidu už se v nastavení nenachází položka „Neznáme zdroje“, která vám umožňovala tyto aplikace po stažení nainstalovat.

android-oreo-ma-ochrana-nezname-zdroje

Položka byla v novém systému nahrazena „povolením“ k instalaci neznámých aplikací. Povolení už není obecné, ale váže se na konkrétní aplikaci, kterou chcete nainstalovat. Aplikaci tak de facto před instalací udělujete její oprávnění a až posléze ji skutečně nainstalujete. Takto můžete odhalit potenciálně závadnou aplikaci.

Líbí se vám nové bezpečnostní prvky Androidu Oreo?

Zdroj: android-developers.googleblog.com

Radek Toman
O Autorovi - Radek Toman

Býval dobrým školitelem jednoho nejmenovaného elektra, ale namísto toho, aby využili jeho znalosti, zabili vášeň k elektru, kterou miloval. Obviněn ze zrady nyní projíždí Světem… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)