Android Auto v3 spustí bezdrátové připojení. Už nebude potřeba kabel

android auto v3

Automobily dostávají v posledních letech dostávají chytré funkce a různé propojení s telefony. Jednu z platforem má i Google, a to Android Auto. Jedno z omezení je propojení přes kabel. To se ale brzy změní, jak ukazuje aktualizace Android Auto v3. V této poslední verzi se objevila v kódu funkce s názvem projekce Wi-Fi.

Android Auto v3 nás zbaví kabelů

Android Auto v3 již vyšla a postupně se v těchto dnech uvolňuje. Samotné novinky nejsou moc zajímavé, v podstatě se jen mírně upravilo nastavení a položky. Redaktoři serveru Android Police ale objevili v kódu zajímavé informace o funkci, která se brzy aktivuje. V podstatě by se dalo říct, že se jedná o Wi-FI propojení Auta s telefonem. Momentálně se musí Android Auto propojovat kabelem, to se ale brzy změní.

Má to hned několik výhod. Obecně čím méně kabelů v autě, tím lépe. Samotné propojení bude také jednodušší, jediné, co bude potřeba, tak si sednout do auta. Dále také můžete počítat s rychlejším nabíjením. Má to však jedno omezení, multimediální systém nebo přímo auto musí podporovat WiFi připojení.

Android Auto
Android Auto

Těšíte se na bezdrátové propojení Android Auto?

Zdroj: phandroid.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)