TOPlist

Android Auto – zelený panáček nově i v autě

Android Auto řidič

Google na velmi dlouho očekávané akci Google I/0 2014 představuje jednu novinku za druhou. Další novou funkcí je tzv. „Android Auto“, díky kterému se váš oblíbený mobilní systém přenese i do vašeho automobilu. O co se přesněji jedná?

AA řidič

Výrobci automobilů budou nově do svých aut montovat speciální dotykové obrazovky. K těm se následně připojí mobilní telefon pomocí speciálního konektoru. Vše tak poběží ve vašem telefonu, nikoli v samotném autě. To zajistí velmi snadný update, kde budete moci jednoduše aktualizovat veškeré služby pouhou výměnou mobilního telefonu či jeho aktualizací.

Android Auto muzika 2

Android Auto bude umět funkce, které jsou důležité pro pohodlné řízení vašeho auta. Za jízdy si tak budete moci velmi jednoduše spustit navigaci, vyhledávat blízké body zájmu, připojit se ke službě Google Music a pouštět si za jízdy muziku, nechat si číst příchozí zprávy, odpovídat na ně či volat. Vše lze samozřejmě ovládat pomocí speciálního dotykového displeje v automobilu, nebo pomocí hlasových příkazů. O podpoře češtiny doposud nepadlo jediné slovo.

Android Auto navigace 3

Systém Android Auto by měl být dostupný v automobilech mnoha výrobců, mezi které patří například i česká Škoda. Podle všeho se tedy máme opravdu na co těšit.

AA výrobci

Těšíte se na nové modely Škoda s Android Auto?

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)