Nejnovější Android aplikace z Google Play #106 – nejrychlejší prohlížeč, rychlý zápisník a další

android aplikace 106 hlavni

Dnešní první tip nám dokáže, že zaznamenávání poznámek může být opravdu jednoduché a efektivní, a to v aplikaci Rychlý zápisník. Poté si ukážeme aplikaci, která poslouží všem uživatelům serveru Uložto. Třetím tipem je internetový prohlížeč, jenž slibuje až 40% nárůst rychlosti oproti Google Chrome, a na závěr si zaheslujete jakoukoli aplikaci vašeho zařízení v Photon Applock. To vše v dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play.

Rychlý zápisník

Stejně jako název aplikace naznačuje, jedná se o zápisník, jehož použití je velmi snadné a především rychlé. Tuto aplikaci využití všichni uživatelé, kteří při zaznamenávání poznámek nepotřebují zadávat všelijaké podrobnosti, ale vystačí si pouze se zadáním jednoduché poznámky. K jejich tvorbě stačí stisknout tlačítko „+“, sepsat poznámku a následně aplikaci ukončit, čímž se zadané údaje automaticky uloží. Pokud máte v telefonu nespočet uložených poznámek a začínáte se v nich pomalu ztrácet, můžete je jednoduše roztřídit do vámi vytvořených složek, nebo je prostřednictvím lupy zpětně dohledat. Poznámky lze rovněž třídit podle data a jména. V nastavení aplikace lze například změnit velikost písma, pozici kurzoru v editoru či aplikovat témata.

Fast Notepad
Fast Notepad

Ulož.to

Server Uložto jistě velmi dobře znáte. Skrze aplikaci Ulož.to lze přistupovat k vašemu účtu i prostřednictvím chytrého telefonu. Aplikace nabídne základní funkce Uložta – tedy stahování a nahrávání souborů. To vše v přehledném rozhraní optimalizovaném pro mobilní telefony/tablety. K použití aplikace je zapotřebí být přihlášen pod vaším Uložto účtem. Po vytvoření účtu Uložto jsme navíc zjistili, že registrací automaticky získáte 5 GB dat, díky kterým můžete do doby vyčerpání stahovat bez limitů. Jestliže tedy server Uložto patří k vašim oblíbeným, jeho aplikace by ve vašem zařízení rozhodně neměla chybět.

7be4fb279559a4b47ab237765c1d44a3?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Rbrowser

Na operační systém Android existuje velká spousta internetových prohlížečů. Většina z nich se chlubí, že jsou rychlejší než konkurence, prohlížeč Rbrowser ovšem patří mezi jeden z těch, u kterých je vyšší rychlost opravdu patrná. Prohlížeč Rbrowser je optimalizován pro procesory Snapdragon, přičemž slibuje, že s těmito chipsety je o 5-40 % rychlejší než samotný Google Chrome. Prohlížeč Rbrowser jsme testovali na telefonu Sony Xperia Z3 a musíme potvrdit, že zvýšenou rychlost lze v porovnání s Chrome opravu znát. Rbrowser nabídne většinu funkcí jako konkurenční prohlížeče. Nechybí mód inkognito, jednoduché přepínání mezi záložkami či mnoho dalších funkcí.

Rbrowser
Rbrowser

Photon Applock

Závěrečný tip dnešního dílu slouží k zamykání aplikací vašeho zařízení. Po instalaci Photon Applock jej nejprve musíte povolit v systému. Po spuštění si pak vyberete všechny aplikace, jejichž následovné spuštění bude podmíněno zadáním hesla. To může mít podobu buďto číselné kombinace, nebo gesta. Aplikace se navíc chlubí tím, že dokáže pro jakoukoli aplikaci vytvořit několik hesel. Pokud například chcete ukázat fotky někomu z rodiny, můžete mu sdělit váš „rodinný“ PIN. Původní heslo, kterým jste aplikaci uzamkli, pak samozřejmě stále platí. Díky Photon Applock lze zaheslovat prakticky jakoukoli aplikaci vašeho telefonu. Pokud tedy máte pocit, že vaše data nejsou v bezpeční, dejte aplikaci Photon Applock šanci.

Photon AppLock
Photon AppLock

Nejnovější Android aplikace z Google Play

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)