Nejnovější Android aplikace z Google Play #57 – SMS v novém kabátě, nová Opera a další

57 uvodni 2

Jako první vás dnes čeká SMS klient s parádními funkcemi a mnoha tématy – QKSMS. Následovat bude nová betaverze prohlížeče Opera Mini Beta, která je nejen rychlá, ale také ušetří vaše mobilní data. Třetím tipem bude aplikace pro vyhledávání a sdílení gifů – Dat Gif. Na závěr jsme pro vás vybrali aplikaci Facebook Groups pro snadnou správu a orientaci ve vašich Facebookových skupinách. To vše ve dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play.

QKSMS

Už vás přestává bavit pracovat s vaším obyčejným systémovým SMS klientem, který nenabízí příliš možností jak jej přizpůsobit k obrazu svému? Pak je ten správný čas vyzkoušet něco nového. QKSMS je skvělá aplikace se spoustou parádních funkcí, témat a dalších vychytávek. Přináší velmi sympatický a moderní design, jenž si během krátké chvíle oblíbíte. V nastavení tohoto SMS klienta si můžete vybrat z několika barevných témat (plná verze jich obsahuje přes 150). Co se týče vzhledu, dále můžete aktivovat noční režim, změnit barvu pozadí na čistě černou a také měnit barevnou podobu bubliny přijatých zpráv. QKSMS dále nabízí funkci rychlé odpovědi. V plné verzi vás, kromě již zmiňovaných témat, čeká funkce automatického nočního režimu podle aktuálního času.


QKSMS
QKSMS

Opera Mini Beta

Co takhle vyměnit nejen SMS klienta, ale také internetový prohlížeč? Opera vydala novou verzi svého prohlížeče s velmi nízkou mírou konzumace vašich dat. Podle vývojářů Opery by se mělo jednat až o 90% úsporu v porovnání s konkurenčními browsery. V nové Opeře Mini Beta si můžete vybrat ze 3 uživatelských rozhraní (Telefon, Klasický, Tablet s efektivním přepínáním mezi záložkami). Tento prohlížeč zaznamenává, kolik dat vám denně ušetří. V podrobnějším nastavení se pak můžete podívat na úsporu dat za posledních 5 dní. Nové verzi Opery nechybí ani snadná synchronizace záložek mezi vaším zařízením a PC.

Opera Mini: Fast Web Browser
Opera Mini: Fast Web Browser

Dat Gif

Svět internetu je plný gifů, které uživatelé využívají k reakcím na fórech, sociálních sítích, nebo je sdílejí čistě pro zábavu. Aplikace Dat Gif obsahuje databázi obrovského množství gifů, jež můžete sdílet se svými přáteli přes prakticky jakýkoli kanál. Po spuštění aplikace se dostanete do nabídky trendy gifů. U každého z gifů si prostřednictvím tlačítka Play můžete spustit krátký náhled. V aplikaci také naleznete lupu pro vyhledávání gifů podle vašich parametrů. Gify, které se vám zalíbí, si můžete uložit do nabídky oblíbených, kde se k nim poté můžete snadno vracet. Pokud patříte mezi fanoušky gifů, rozhodně byste měli Dat Gif vyzkoušet.

4cde1f4ac0c9f75ea91411467c0cdc83?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Facebook Groups

Jestliže jste na Facebooku přihlášeni ve více skupinách a přestáváte se v nich pomalu ale jistě orientovat, možná by vás mohla zaujmout novinka Facebook Groups. Jedná se o aplikaci od Facebooku, která odděluje klasický FB a skupiny na 2 separátní aplikace. Ve Facebook Groups se vám budou zobrazovat pouze upozornění ze všech skupin, ve kterých jste přihlášeni. Po spuštění aplikace na vás vyskočí nabídka všech vašich skupin. Ty si můžete delším podržením uspořádat podle svého. V aplikaci také můžete skupiny vytvářet. Nejsme si jisti, zda si tato aplikace najde využití mezi větším množstvím uživatelů, ale třeba se bude někomu hodit.

Facebook Groups
Facebook Groups

Odkazy na poslední díly seriálu „Nejnovější Android aplikace z Google Play“

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)