TOPlist

AI Googlu dokáže rozeznat objekty ve videu

AI Googlu

Google se vždy jednou za čas pochlubí pokroky u své umělé inteligence. Tentokrát to bylo na konferenci Next Cloud, kde Fe-Fei Li mluvila o AI Googlu, která umí již rozeznat objekty ve videu.

AI Googlu si rozumí i s videem

Google pracuje na různých způsobech, jak využít umělou inteligenci. Zajímavé informace řekla vedoucí inženýrka pro AI a strojové učení v Google Cloud Fei-Fei Li o inteligentním video API. Na pódiu se pustilo video, podle přehrávaného obsahu pak dokázala AI poznat, jestli jde o reklamu, nebo ne.

machine-learning-next-2

Ještě zajímavější pak bylo vyhledávání objektů ve videích. Funguje to na stejném principu, jako když si dnes vyhledáváme snímky v Google Foto, kdy například zadáme „kočka“ a automaticky se nám objeví všechny naše fotografie, na kterých jsou kočky. U videa se to předvádělo se slovem „pláž“. AI Googlu byla během chvilky schopná najít videa, ve kterých se vyskytuje pláž a navíc dodala jednotlivé časové úseky, kde pláž uvidíme.

Jedná se o poměrně velký krok dopředu, protože doposud umělá inteligence nedokázala moc dobře porozumět video obsahu, aniž by se předtím manuálně videa předělala. Dalším plusem je, že Google tuhle technologii dá vývojářům k dispozici, takže brzy bychom mohli vidět hodně zajímavé projekty.

Napadá vás nějaké využití pro tuhle novinku od Googlu?

Zdroj: theverge.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)