Xiaomi Mi Band – suverénně nejlevnější fitness náramek

Xiaomi MiBand cover

Nejenže Xiaomi dnes představilo velmi očekávanou vlajkovou loď Xiaomi Mi4, ale rozhodlo se zasáhnout i do stále rostoucího segmentu wearables – tedy nositelné elektroniky. Populární čínská společnost představila chytrý náramek Xiaomi Mi Band. Jeho funkce se povětšinou příliš neliší od konkurence jako je Fitbit, JawBone a další. Díky zabudovanému akcelerometru je schopen změřit vaší každodenní aktivitu (počet ušlých kroků, spálené kalorie). V noci vám zase zanalyzuje spánek. Můžete si na něm nastavit i budík, který vás vzbudí v lehké spánkové fázi. Tedy vše, co od takového náramku očekáváte.

Xiaomi Mi Band

Až doteď jsme vám pravděpodobně neřekli nic, co byste již neslyšeli stokrát. Další funkce jsou ale zajímavější. Tak například. Xiaomi Mi Band můžete použít k odemykání svého telefonu. Není potřeba se zdržovat zadáváním hesla. Telefon rozpozná, že je náramek v blízkosti (na ruce) a nebude vás heslem obtěžovat. Náramek podle Xiaomi zahrnuje ten nejúspornější Bluetooth čip a akcelerometr, takže výdrž na jedno nabití by měla být až 30 dní. To je v porovnání s Fitbitem takřka 4x více. Xiaomi Mi Band je voděodolný, disponuje certifikací IP 67.

Xiaomi Mi Band1

A to nejlepší na závěr? Jak je u čínské společnosti zvykem, příjemným překvapením je cena. Zatímco Fitbit Flex nebo Jawbone Up koupíte za více než 2 000 Kč, Xiaomi Mi Band stojí 79 čínských jüanů. To je zhruba 13 dolarů nebo 258 Kč (po připočtení DPH to bude samozřejmě o něco více). Posouzení designové stránky již necháme na vás.

Xiaomi MiBand2

Najde si Xiaomi Mi Band cestu na vaše zápěstí?

Zdroj: Xiaomi.

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (30)