TOPlist

Xiaomi Mi TV 2: Menší verze „nabušené“ televize s Androidem představena

Xiaomi MI TV 2 40

Čínská společnost Xiaomi se na domácím trhu začíná rozšiřovat i do mnoha jiných segmentů než „jen“ mobilní telefony. Příkladem jsou například chytré televize Mi TV či multimediální zařízení Mi Box. Druhá generace televize Mi TV byla představena již v květnu loňského roku, o čemž jsme vás také informovali. Možná i proto je překvapením, že společnost Xiaomi dnes představila dalšího zástupce rodiny Xiaomi Mi TV 2. V čem se liší?

Menší úhlopříčka i rozlišení

Hlavním rozdílem oproti předchozímu modelu Xiaomi Mi TV 2 je velikost a cena. Úhlopříčka se ze 49″ snížila na rovných 40″, stejně tak rozlišení se ustálilo na oblíbeném Full HD. Tento panel od společnosti Sharp by měl nabídnout skvělé barevné podání, LED podsvícení, kontrastní poměr 5000:1, rychlou odezvu 6 ms a pozorovací úhly až 176°. Velkým lákadlem je rovněž konstrukce, která přináší velmi tenké rámečky displeje.

Xiaomi MI TV 2 40

Výkonný hardware na palubě

Společnost Xiaomi je názoru, že i vaše chytrá televize si zaslouží výkonný hardware, na který jsme zvyklí spíše z mobilních zařízení. Televize Xiaomi Mi TV 2 je poháněna procesorem MStar 6A908 se čtyřmi jádry Cortex-A9 a frekvencí 1,45 GHz. Ten doplňuje známý grafický akcelerátor Mali-450 MP4, který umožní hraní také náročnějších herních titulů. Ve výbavě nechybí ani 1,5GB RAM paměť a 8GB vnitřní úložiště. Mezi dalšími technologiemi nalezneme duální Wi-Fi s podporou frekvencí 2,4 GHz i 5 GHz či Bluetooth 4.0. K připojení dalších zařízení slouží trojice konektorů HDMI 1.4, VGA, AV, analog, ethernet, USB 2.0 i USB 3.0. Pro výstup do kvalitnějších reproduktorů si Xiaomi připravilo výstup S/PDIF. Xiaomi se chlubí, že nový model Xiaomi Mi TV 2 zvládne dekódovat Full HD video ve standardech H.264 i H.265 při 60 snímcích za sekundu.

Xiaomi MI TV 2 40 6

Systém Android 4.4 MIUI, Android 5 se chystá

Hlavním důvodem, proč vlastně o Xiaomi Mi TV 2 píšeme, je fakt, že tato chytrá televize vsadila na systém Android. Ten je sice již tradičně předělán a nabízí speciální nadstavbu MIUI od Xiaomi (a to ještě rozdílnou od telefonů), podvozkem je však stále Android ve verzi 4.4. Xiaomi ale přislíbilo, že se Xiaomi Mi TV 2 aktualizace na Android 5 dočká. Kromě přívětivého prostředí slibuje Xiaomi také spoustu užitečných aplikací, ale také her ze speciálního obchodu. Nechybí ani možnost připojení herního ovladače od Xiaomi či zapojení chytré kamerky Yi. Její obraz lze promítat funkcí PIP (Picture-in-Picture) – zobrazí se nerušeně v rohu obrazovky a vy tak můžete „po očku“ sledovat dění na kameře, zatímco si užíváte sledování filmu na zbytku obrazovky. Nechybí samozřejmě ani možnost streamovat video a obrázky z mobilních zařízení přes Miracast.

Xiaomi MI TV 2 40 4

Cena a dostupnost

Zákazníkům na čínském trhu můžeme jen tiše závidět – nová televize Xiaomi Mi TV 2 se totiž začne prodávat již za týden s cenou v přepočtu 8 tisíc korun bez DPH. Skvělá nabídka, co říkáte? Čeští uživatelé už ale tolik jásat nebudou, neboť se do našich končin Xiaomi Mi TV 2 oficiálně ještě dlouho nedostane. Stejně jako u ostatních produktů bychom se ale mohli dočkat neoficiální distribuce, cenou se ovšem musíme nechat překvapit.

Xiaomi MI TV 2 40 2

zdroj: mi.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)