Vytvářejte úkoly jednoduše a s elegancí díky aplikaci Any.DO

apk Any.DO

Jestli hledáte pro psaní vašich úkolů tu správnou aplikaci a nemůžete se rozhodnout, kterou si zvolíte jako vaši výchozí, tak zkuste Any.DO. Tato aplikace vám rozhodnutí sice vůbec neulehčí, ale může vaše hledání ukončit. Any.DO má přehledné uživatelské rozhraní, úkoly lze vkládat hlasem, jejich synchronizace je aktuálně možná s Google Tasks, ale do budoucna se plánuje sdílení s dalšími službami jako Remember the Milk, Springpad, Task List nebo třeba s Outlookem.

Po spuštění

Po krátkém tutorialu si na úvod můžete zvolit, v jaké barvě chcete aplikaci mít. Ve výchozím nastavení se úkoly řadí podle data, ale v nastavení je možné zvolit řazení podle složek nebo priority.

White or black

Vytvoření úkolu

Při psaní úkolů se aplikace snaží uhodnout, co byste tak asi chtěli napsat. Umí prohledávat kontakty v telefonu nebo nabízí seznam lidí, které např. sledujete na Twitteru. Po vybrání jména se zobrazí předdefinované možnosti, z nichž si stačí už jen vybrat, nebo si název úkolu můžete ještě před uložením upravit podle sebe.

Vložení úkolu

Pokud jste si vybrali jeden ze čtyř předdefinovaných úkolů, tak se na stejném řádku po uložení objeví ikona, která tuto činnost znázorňuje. Já jsem zvolil např. hovor, kdy navíc dotykem na danou ikonu můžete dotyčné osobě hned zavolat (v případě zvolení SMS pošlete SMS apod).

Uložený úkol

Práce s úkoly

Vytvořený úkol je možné označit jako prioritní, umístit ho do složky, nastavit upozornění, přidat k němu další poznámky a také ho můžete sdílet. Navíc úkol, který teprve zapisujete, můžete ihned sdílet nebo k němu přidat upozornění, aniž byste ho museli ukládat. Po provedení dané akce se uloží automaticky.

Prioritní úkolSložky

Upozornění

Pokud víte, že v daný den nestíháte a chcete si úkol přeložit na jindy, podržíte na něm prst a snadno ho tak přesunete na jiný termín. Označit úkol jako splněný je také jednoduché – stačí přejet na daném úkolu prstem zleva doprava a je to. Všechny dokončené úkoly je poté možné smazat tak, že zatřesete telefonem. (Osobně to moc nedoporučuji, protože jestli jste šikovní jako já, tak vám telefon akorát vypadne z ruky). Úkoly se dají smazat i v menu aplikace nebo křížkem na konci řádku, což je jistější.

Přesunutí úkolu

Jak už bylo zmíněno, aktuálně lze úkoly synchronizovat s Google Tasks. V přípravě je také webová verze Any.DO a doplněk pro prohlížeč Google Chrome.

Synchronizace

Widgety

Widgety jsou nabízeny ve dvou velikostech a sice 3×3 a 1×4. Zde jsou zobrazeny aktuální úkoly pro dnešní den a pokud jsou splněny, dají se snadno označit jako dokončené. Jestli máte všechny povinnosti úspěšně za sebou, tak nezůstane widget prázdný, ale zobrazí se nějaká vtipná hláška, která vás pochválí jak jste skvělí a úžasní.

Widgety

Závěr

Any.DO je sympatická to-do aplikace, která je jednoduchá, rychlá a elegantní. Funguje tak jak má a dá se na ni spolehnout. Navíc vás její vyzkoušení nebude stát ani korunu, protože je zadarmo.

fdXpvIMoh1H5rrtQV35v0GLg
Any.DO: To Do List | Task List
Any.DO
Verze 1.2 (15. 12. 2011)
Velikost 3,3 MB
2.2+

Zdarma


František Kučera
O Autorovi - František Kučera

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)