TOPlist

Telefony Samsung střední třídy možná dostanou Android 4.4 KitKat

samsung_kitkat

Samsung připravuje aktualizaci na nejnovější Android 4.4 KitKat pro řadu svých telefonů střední třídy, včetně Galaxy S4 mini. Koncem listopadu přitom unikl na Internet údajný seznam zařízení Samsung, která by se měla dočkat updatu v lednu až dubnu roku 2014.

Telefony Samsung střední třídy možná dostanou Android 4.4 KitKat Telefony Samsung střední třídy možná dostanou Android 4.4 KitKat

Minulý týden se na webu SamMobile objevil další snímek, pocházející údajně od anonymního zaměstnance Samsungu, obsahující výčet sedmi mobilů, nadepsaný jako „Aktualizace KRT16 předmětem šetření pro zařízení střední třídy“. A které telefony jsou zmíněny? Zde je jejich seznam:

  • Samsung Galaxy S4 mini,
  • Samsung Galaxy S3 mini,
  • Samsung Galaxy Ace 3,
  • Samsung Galaxy S Advance,
  • Samsung Galaxy Ace 2,
  • Samsung Galaxy Core,
  • Samsung Galaxy Fame,
  • Samsung Galaxy Fresh.
Údajný seznam telefonů, jež dostanou KitKat Údajný seznam telefonů, jež dostanou KitKat

Oficiálně je přitom KitKat přislíben pouze pro Samsung Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy Note 3 a Galaxy Note II. V tuto chvíli ale nejsou známy termíny, kdy by se kterékoli z uvedených zařízení mělo dočkat zatím poslední verze Androidu.

Výše uvedený seznam telefonů střední třídy samozřejmě může být podvrhem, nicméně jednou z nejčastěji prezentovaných vlastností Androidu 4.4 jsou nižší nároky na hardware zařízení, zejména operační paměť, které by pro plynulý běh mělo stačit 512 MB. Update zmíněných kousků tedy rozhodně není nereálný, je ale otázkou, zda je takový krok pro Samsung zajímavý. Hlavní prioritou bude vyladění grafické nadstavby TouchWiz, která citelně zvyšuje nároky systému na výkon. Čekali bychom, že Galaxy S4 mini Android 4.4 s největší pravděpodobností dostane, u zbývajících telefonů to ale příliš nepředpokládáme.

SamMobile také upozorňuje, že přístroje, které jsou na trhu více než 18 měsíců, tedy zařízení, jako je Galaxy Note a Galaxy SII, která již obdržela dvě velké aktualizace, Android 4.4 nedostanou kvůli politice podpory trvající 18 měsíců.

Zdroje: The Mobile Blog, Trusted Reviews a SamMobile.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (27)