TOPlist

Telefon LG GX: vylepšená verze LG Optimus G Pro s hardwarovými tlačítky

lg_gx_ico

Společnost LG dnes představila nový chytrý telefon GX, který je médii označován jako „aktualizovaná verze Optimusu G Pro“, neboť prakticky všechny hardwarové specifikace těchto dvou mobilů jsou stejné.

Telefon má IPS displej o velikosti 5,5 palců s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů (Full HD), čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 600 na 1,7 GHz (některé zdroje ale uvádějí rychlost CPU 2,26 GHz), grafiku Adreno 320, 2 GB operační paměti a 32 GB interního úložiště (podporu paměťových karet zdroje nezmiňují, pravděpodobně však nebude). Zajímavá by mohla být výdrž telefonu, který je osazen vyměnitelnou baterií s kapacitou 3 140 mAh.

Jak je zvykem, na zadní straně je fotoaparát s rozlišením 13 Mpx, automatickým ostřením a LEDovým bleskem, na přední straně pak kamera pro videohovory s rozlišením 2 Mpx. Chybět nebudou ani Bluetooth 4.0 + HS, USB 2.0 HS či NFC.

Čím se od sebe LG GX a Optimus G Pro liší, jsou, kromě designu, rozměry – zatímco novinka má míry 150,6 x 76,1 x 9,2 milimetrů při váze 167 gramů, Optimus G Pro měří 150,2 x 76,1 x 9,4 mm a váží 172 gramů. LG GX dále nabídne širší podporu mobilních sítí čtvrté generace včetně VoLTE (Voice over LTE) a aktualizované rozhraní, které přebírá některé prvky a vlastnosti ze stávající vlajkové lodi LG G2 – například probuzení telefonu poklepáním na displej.

Dalšími softwarovými novinkami mají být funkce „Smart Day „, která zobrazuje užitečné informace na odemykací obrazovce (čas, počasí, nejbližší naplánované události, atd.) či “ Media Time“ – rychlý přístup k médiím přímo ze zamčené obrazovky a automatické spuštění přehrávače při připojení sluchátek. Dále je připraven automatický režim pro dokovací stanici, včetně nového rozhraní a hlasového ovládání během řízení auta. V domácích podmínkách lze LG GX spojit televizorem LG, na jehož obrazovce zobrazí hovory, texty a další informace, ačkoli telefon budete mít třeba v tašce.

Smartphone bude v Jižní Koreji k dispozici v černé nebo bílé barvě v lednu za cenu mezi 850 000 a 890 000 jihokorejskými wony (v přepočtu bez daně a cla 16 200 až 16 900 Kč). O případné dostupnosti v Evropě zatím nejsou žádné informace.

Zdroje: Hi-Tech, Engadget, LG, Android Central, Phone Arena a GSM Arena.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)